Cele mai citite
 


Buzău: Focarele de hepatită de tip A se extind
duminică, 24 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În cele două focare de hepatită de tip A din două cartiere din Buzău şi Râmnicu Sărat s-au înregistrat în utimele 24 de ore alte patru noi cazuri.
În cartierele Simileasca din Buzău şi Zidari din Râmnicu Sărat, cartiere cu populaţie majoritară de etnie romă, numărul total al internărilor a ajuns la 80, fiind afectate şase colectivităţi, dintre care două şcoli şi patru grădiniţe, cu un efectiv total 2.150 de preşcolari şi şcolari.
În cartierul Simileasca din Buzău, focarul a debutat pe 15 septembrie, 35 de persoane fiind internate la Secţia de Boli contagioase a Spitalului judeţean din localitate, dintre care una în ultimele 24 de ore.
De la debutul focarului pe data de 2 septembrie, 45 de persoane din cartierul Zidari din Râmnicu Sărat au fost internate în spital, dintre care trei în ultimele 24 de ore, cu simptomele hepatitei de tip A.
Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău transmis vineri, de la debutul celor două focare au fost vacinaţi peste 250 de şcolari şi preşcolari, iar în prezent a secţiile de boli contagioase sunt internate 11 persoane.
Potrivit sursei citate, medicii epidemiologi vor monitoriza în continuare cele două focare de hepatită de tip A, iar pentru prevenirea extinderii celor două focare se recomandă în continuare spălarea mânilor şi igiena personală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: La Râmnicu Sărat, focarul de hepatită A se extinde Alţi 10 elevi din cartierul Zidari din municipiul Râmnicu Sărat au fost internaţi la Secţia de boli contagioase a spitalului din localitate.
Buzău: Al doilea focar de hepatită epidemică identificat la Râmnicu Sărat Buzău, 21 sep /Agerpres/ - Aproape 20 de persoane din municipiul Râmnicu Sărat au fost depistate cu virusul hepatic A, informează marţi un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău.
Buzău: Anchetă la o şcoală cu focar de hepatită Inspectoratul şcolar judeţean Buzău a demarat vineri o anchetă la Şcoala nr.3 din Râmnicu Sărat după ce părinţii au refuzat să-şi mai trimită copiii la cursuri din cauza focarului de hepatită virală A.
Buzău: Unul dintre focarele de hepatită virală acută a fost închis Medicii epidemiologi de la DSP Buzău au decis miercuri să închidă focarul de hepatită virală de tip A izbucnit la mijlocul lunii septembrie 2010 într-o comunitate de peste 600 de preşcolari şi elevi de la trei unităţi de învăţământ din cartierul Simileasca, municipiul Buzău.
Buzău: 14 cazuri de hepatită A la două şcoli Alţi cinci elevi, dintre care patru de la Şcoala nr. 6 şi un altul de la Şcoala nr. 7 din Buzău, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală de tip A, numărul total al bolnavilor la cele două şcoli ajungând astfel la 14.
Buzău: Focar de hepatită la o şcoală şi două grădiniţe Opt copii dintre care şase elevi şi doi preşcolari de la Şcoala 14 şi grădiniţele 11 şi 12 din Buzău au fost depistaţi cu hepatita A.