Cele mai citite
 


Colaborare româno-olandeză în domeniul sănătăţii
duminică, 24 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a întâlnit vineri cu ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Maria Wilhelmina Josepha Antonia van Gool, ocazie cu care cei doi oficiali au discutat despre posibilităţi de colaborare între România şi Olanda în domeniul sanitar.
Potrivit unui comunicat de presă al MS transmis vineri AGERPRES, demnitarul român a prezentat amănunte cu privire la finalizarea procesului de descentralizarea cu accent pus pe efectele acestei măsuri asupra capacităţii de atragere de fonduri europene.

De asemenea, Cseke Attila a propus iniţierea unei dezbateri publice la nivelul Comisiei Europene cu privire la libera circulaţie a cadrelor medicale în spaţiul european şi la problemele cu care se confruntă în special ţările est-europene în urma acestui fenomen.

'Ministrul român şi-a exprimat dorinţa ca, în structura viitorului buget european, Ministerul Sănătăţii să poată accesa direct fonduri structurale în sectorul de sănătate', precizează comunicatul de presă.

Cele două părţi au convenit pentru începerea unui schimb de experienţă în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemului asigurărilor de sănătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Colaborare româno-iordaniană în domeniul oncologic Ministrul Sănătăţii din România, Cseke Attila, a anunţat, luni, la Cluj-Napoca (centru-vest), că ministerul pe care îl conduce şi Ministerul Sănătăţii din Iordania vor încheia un nou acord de cooperare în domeniul medical.
Cseke Attila: Sănătatea are nevoie de un program operaţional separat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a subliniat joi, în cadrul conferinţei 'Fonduri Structurale pentru Sănătate - Oportunităţi şi bune practici', organizată de compania Tarus Media, că ar trebui să fie un fond separat pentru infrastructură pentru sănătate.
Fonduri suplimentare pentru Programul naţional de boli rare Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, şi ministrul norvegian al sănătăţii, Anne-Grete Strrm-Erichsen, au participat marţi la inaugurarea Centrului pilot de referinţă pentru intervenţie personalizată la persoanele afectate de boli rare, din Zalău, judeţul Sălaj, proiect finanţat din fonduri româno-norvegiene...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Ministerul Sănătăţii va introduce opt noi substanţe pe lista etnobotanicelor interzise Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, joi, că săptămâna viitoare va fi completată lista care conţine plantele, substanţele şi preparatele stupefiante şi psihotrope aflate sub control în România cu un număr de opt noi substanţe cu efect psihoactiv, identificate în ultimele două luni de către experţi...
Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit cu comisarul european pentru sănătate Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi comisarul european pentru sănătate, John Dalli, au discutat vineri după-amiază mai multe probleme de interes din domeniul sanitar, printre care importanţa implementării unui sistem informatic în sistemul sanitar românesc care să fie interconectat cu alte sisteme...