Cele mai citite
 


Tulcea: Avertismente pentru spitalele din judeţ
duminică, 24 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta al judeţului Tulcea a sancţionat cu avertismente cele cinci unităţi spitaliceşti din judeţ, în urma unor controale în care au fost constatate 28 de deficienţe.
Colonelul Vasile Ungureanu din cadrul ISU Delta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în timpul controalelor efectuate pe tema apărării împotriva incendiilor au fost constatate 28 de deficienţe, din care nouă au fost soluţionate în timpul verificărilor.

'Au fost sancţionaţi cu avertismente responsabilii cu protecţia şi stingerea incendiilor. S-a considerat că nu este oportună sancţionarea conducerii unităţilor spitaliceşti cu paturi, pentru că oamenii îşi fac treaba, dar din cauza lipsei resurselor financiare nu au putut înlătura deficienţele constatate', a afirmat colonelul Vasile Ungureanu.

În ceea ce priveşte siguranţa pacienţilor celor cinci unităţi spitaliceşti din judeţ în cazul apariţiei unor incendii, reprezentanta Autorităţii pentru Sănătate Publică (ASP), Laura Gosav, a afirmat că a transmis ministerului de resort necesarul de materiale.

'Este vorba de un grup electrogen, o cuvă de acumulare a combustibilului, investiţii care necesită o perioadă mai mare de timp şi finanţare', a spus Laura Gosav.

De asemenea, cei 25 de detectori de fum solicitaţi de ASP ministerului de resort în urma controalelor efectuate nu au ajuns încă în spitalele tulcene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va beneficia de două noi autospeciale Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că judeţul Gorj va beneficia de două autospeciale noi, care vor merge în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj.
Tulcea: Spitalul Judeţean pune în practică planul de conformare remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea va încheia la finele anului punerea în practică a planului de conformare întocmit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Delta' pentru ca unitatea să respecte toate cerinţele în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.
Brăila: ISU va primi o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat pe 15 aprilie cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre, după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES,...
ISU Ilfov şi ISU Bucureşti au primit 38 de autospeciale achiziţionate printr-un proiect european Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov şi Bucureşti au primit în dotare 38 de autoutilitare - autospeciale cu apă şi spumă, ambulanţe, autospeciale pentru descarcerări, dar şi două centre mobile de comandă şi control care, în cazul unor dezastre, pot prelua apelurile din sistemul naţional 112...
Vrancea: Maşini de intervenţie pentru ISU Vrancea, printr-un proiect finanţat prin POR Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea va primi 10 maşini noi printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.