Cele mai citite
 


Epidemia de holeră din Haiti, de 'tipul cel mai periculos' (ministrul sănătăţii)
duminică, 24 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul haitian al sănătăţii, Alex Larsen, a confirmat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, existenţa unei epidemii de holeră 'de tipul cel mai periculos' în ţară, care se află la originea a peste 135 de decese în ultimele zile, relatează AFP.
Dr. Alex Larsen a precizat că este vorba de tulpina 'O1', aflată la originea majorităţii focarelor grave din lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

'Este o alertă maximală, trebuie să rămânem mobilizaţi 24 de ore din 24 pentru a ajuta guvernul să facă faţă acestei situaţii', a declarat preşedintele Asociaţiei medicale haitiene, dr. Claude Surena.

El a cerut spitalelor private să-i accepte pe pacienţi şi să le asigure îngrijiri cât mai curând posibil.

Preşedintele haitian Ren? Pr?val a organizat vineri dimineaţă o conferinţă de presă consacrată epidemiei. Autorităţile sunt preocupate de posibilitatea ca epidemia epidemia să se răspândească în taberele de refugiaţi ale sinistraţilor seismului de la 12 ianuarie, unde sunt adunate sute de mii de persoane.

Ultimul bilanţ comunicat joi de autorităţile sanitare haitiene este de 135 de morţi în ultimele zile şi de peste 1.500 de bolnavi spitalizaţi în condiţii foarte dificile. Spitalele sunt copleşite de afluxul de pacienţi şi personalul medical lipseşte, ca şi medicamentele, susţin autorităţile sanitare.

OMS a anunţat vineri că aşteaptă rezultatele propriilor sale teste pentru a confirma existenţa holerei în nordul Haiti, unde a trimis experţi veniţi de la Washington pentru a supraveghea evoluţia situaţiei sanitare. Pentru moment, OMS vorbeşte despre un 'focar de diaree' şi un bilanţ de 150 de morţi.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Epidemia de holeră din Haiti a făcut aproape 4.000 de morţi Epidemia de holeră din Haiti continuă să bată în retragere, cu opt decese pe zi înregistrate săptămâna trecută, cu un total de 3.889 de morţi până la 16 ianuarie, se precizează în cel mai recent bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii, publicat miercuri şi preluat de France Presse.
Holeră în Haiti: 284 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a făcut 284 de morţi şi a cauzat spitalizarea a 3.612 persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de autorităţile medicale din ţară, informează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.