Cele mai citite
 


Tulcea: Produse neconforme în cadrul programului 'Lapte şi corn'
luni, 25 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Calitatea produselor distribuite în unităţile de învăţământ tulcene în cadrul programului guvernamental 'Lapte şi corn' continuă să fie în atenţia autorităţilor judeţului, după ce în urmă cu aproape o lună 166 de cutii cu lapte neconform au fost distribuite în şcoli.
Potrivit unui raport făcut public vineri de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA), de la începutul acestui an şcolar, în unităţile de învăţământ din judeţ, au fost efectuate 152 de controale pentru verificarea calităţii produselor distribuite elevilor.
'S-au constatat neconformităţi privind caracterele organoleptice şi bacteriologice ale laptelui distribuit la şcoala 'Jean Bart' cu clasele I-VIII din Sulina şi la şcoala cu clasele I-VIII din Mineri, pe 20 septembrie şi, respectiv, 27 septembrie. Pentru loturile respective s-a dispus ca societatea Fraher Distribution să iniţieze procedura de retragere şi denaturare. În urma acestei acţiuni au fost retrase 166 de cutii cu lapte neconform', se arată în raportul semnat de şeful DSVSA, Marinela Tertiş.
De asemenea, potrivit sursei, la şcoala din localitatea Jurilovca s-a constatat că spaţiul destinat depozitării produselor nu era corespunzător, dar era în curs de finalizare amenajarea unui alt spaţiu din incinta şcolii.
Raportul relevă totodată că societatea Fraher Distribution distribuie lapte produs de societatea Dorna Lactate.
Din punct de vedere sanitar, conform unui raport semnat de directoarea executivă a Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laurenţia Militaru, s-a constatat că distribuţia produselor în şcoli este efectuată de personalul care asigură igiena în unităţi, fapt nepermis şi neconform normelor sanitare.
'În unele unităţi de învăţământ nu există amenajat corespunzător spaţiul de depozitare a produselor, ci în cancelarii, săli de curs nefuncţionale sau biroul directorului. S-a constatat că în unele unităţi şcolare personalul care distribuie produsele de panificaţie şi lactate nu a efectuat examinările medicale periodice conform HG 355/2007 şi nu face dovada certificatelor pentru cursurile Noţiuni fundamentale de igienă', se arată în raportul ASP.
De altfel, părinţii elevilor care beneficiază de programul 'Lapte şi corn' au sesizat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) cu privire la calitatea cornului.
'În ultima perioadă s-au înmulţit sesizările telefonice de la părinţii copiilor despre faptul că a început să se distribuie un corn care nu este consumat de copii', se menţionează în raportul semnat de comisarul şef al CJPC, Venera Răducu. AGERPRES/()
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Furnizorii locali din programul guvernamental "Lapte şi corn", în atenţia Consiliului Judeţean Prefectura judeţului Tulcea va înainta Consiliului Judeţean (CJ) raportul întocmit de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) cu privire la neregulile constatate în anul şcolar 2015-2016 în derularea programului guvernamental 'Lapte şi corn'.
Tulcea: DSVSA confirmă prezenţa antraxului în Casimcea Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a reuşit marţi să izoleze bacilul antrax în analizele de laborator efectuate pe carnea sechestrată la finele săptămânii trecute dintr-o gospodărie privată din comuna Casimcea.
Tulcea: Campanie pentru eradicarea leucozei din Deltă Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a demarat o campanie pentru eradicarea focarelor de leucoză enzotică bovină, în contextual în care judeţul se numără printre cele cu cele mai multe focare de leucoză enzotică bovină din ţară.
Tulcea: Numărul focarelor de rabie, în creştere Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a înregistrat de la începutul acestui an 11 cazuri de rabie, de cel puţin trei ori mai multe decât cel de anul trecut.
DSVSA Sibiu: Probleme cu igiena la automatele de lapte Direcţia Sanitar-Veterinară (DSVSA) Sibiu a dat în 2011 opt amenzi, în valoare de 4.800 de lei, pentru lipsa de igienă a automatelor de lapte.
Tulcea: Primul caz de rabie din acest an Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a înregistrat primul caz de rabie din acest an, în apropiere de localitatea Fântâna Mare.