Cele mai citite
 


Legea medicamentelor invizibile
vineri, 25 iulie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Conform Legii 157, iniţiată de un deputat PD-L şi care a intrat în vigoare ieri, bolnavii din spitale pot solicita directorilor unităţilor sanitare contravaloarea medicamentelor de pe reţetă cumpărate de ei

Şeful Spitalului CF2 Bucureşti va oferi un premiu pentru primul pacient care obţine vreun decont

Sursa: Gandul

Romania s-a mai pricopsit cu o lege foarte buna in teorie, dar care nu va putea fi transpusa in practica din lipsa de fonduri. Astfel, incepand de ieri, toate retetele cumparate de pacientii internati, precum si toate analizele efectuate din bani proprii vor fi decontate de managerii spitalului. Cel putin asa prevede Legea 157, aparuta in Monitorul Oficial de miercuri 23 iulie, care obliga spitalele sa ramburseze bolnavilor toate cheltuielile efectuate pe perioada spitalizarii cu medicamentele, materialele sanitare si investigatiile paraclinice la care ar fi fost indreptatiti asiguratii.

Potrivit initiatorului acestei legi, deputatul PD-L Sorin Paveliu, bolnavii trebuie sa mearga cu chitantele si bonurile care dovedesc plata medicamentelor sau a analizelor la conducerea spitalului si sa faca o cerere scrisa pentru returnarea banilor. In cazul in care sunt refuzati, pacientii se pot adresa instantei pentru recuperarea sumelor si plata despagubirilor aferente. 'Practic, si inainte de aparitia acestei legi bolnavii se puteau adresa instantei, dar acum exista cadrul legal pentru ca managerii spitalelor sa le ramburseze sumele cheltuite', sustine Sorin Paveliu.

Citeste mai mult in Gandul

 

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara, demarată de Asociaţia 'Salvează Vieţi' Bucureşti, 2 dec /Agerpres/ - O campanie de strângere de fonduri pentru Clinica de Oncopediatrie 'Louis Ţurcanu' de la Timişoara a fost lansată joi de Asociaţia Salvează Vieţi, prin aceasta propunându-se înfiinţarea primului centru de excelenţă în diagnoza şi tratamentul cancerului limfatic din România...
Pharma Forum Bucureşti 2012 Cea de-a cincea ediţie a Pharma Forum Bucureşti, organizată de Pharma Business Solutions sub patronajul Colegiului Farmaciştilor din România, a reunit, la finele săptămânii trecute, peste 600 de farmacişti din Capitală şi judeţele adiacente.
Mehedinţi: Lipsa fondurilor afectează activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Lipsa acută de fonduri financiare afectează activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta-Turnu Severin, fapt care se repercutează şi asupra calităţii actului medical, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul unităţii, dr. Cristian Jianu.
Campanie de strângere de fonduri în beneficiul bolnavilor de distrofie musculară Centrul de Informare şi Îmbunătăţire a Calităţii Vieţii pentru Bolnavii de Distrofie Musculară (ASCID) derulează, până la sfârşitul anului, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul bolnavilor de distrofie musculară.
Aleargă pentru a stânge fonduri pentru bolnavii de la Hospice Casa Speranţei Andrei Roşu, un braşovean de 34 de ani va alerga 177 de km, distanţa de la Braşov la Bucureşti, de joi până vineri seara, pentru susţinerea Fundaţiei Hospice Casa Speranţei, care îngrijeşte pacienţi diagnosticaţi cu boli incurabile aflate în stradiu avansat.