Cele mai citite
 


Convorbiri între preşedintele ungar şi preşedintele Parlamentului European
luni, 25 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Pregătirile pentru preşedinţia ungară a Uniunii Europene, în prima jumătate a lui 2011, dar şi recenta deversare de noroi toxic din Ungaria s-au aflat pe agenda discuţiilor de sâmbătă de la Budapesta dintre preşedintele ungar Pal Schmitt şi preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, informează MTI.
Oficialul european s-a aflat la Budapesta pentru a participa la manifestările care au marcat împlinirea a 54 de ani de la revolta antisovietică din 1956.

Preşedintele ungar a menţionat cu acest prilej că va propune includerea mai multor elemente în noua Constituţie a ţării, între care referiri la creştinism şi la Sfânta Coroană, dar şi apărarea limbii materne şi a valorilor familiei, dreptul la practicarea sportului sau la sănătate.

Preşedintele Parlamentului European a propus la rândul său organizarea unei reuniuni parlamentare comune care să se concentreze pe integrarea cetăţenilor UE şi revizuirea unor probleme legate de minorităţi şi imigranţii din Europa.

Jerzy Buzek şi-a exprimat totodată simpatia faţă de cei afectaţi de recenta deversare de noroi toxic din vestul Ungariei şi a menţionat că Parlamentul European examinează posibilitatea de a face fondurile europene de solidaritate disponibile nu doar în cazul dezastrelor naturale, dar şi pentru victimele dezastrelor industriale.

Jerzy Buzek, aflat în capitala ungară pentru comemorarea evenimentelor din 1956, a purtat de asemenea convorbiri cu preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, şi a remarcat că, acum 54 de ani, ungurii 'au ales libertatea în numele tuturor cetăţenilor Europei'.

Pentru a marca aniversarea, drapelul ungar a fost înălţat, sâmbătă dimineaţa, în faţa clădirii Parlamentului pe fondul imnului naţional, într-o ceremonie la care au fost prezenţi liderii executivului şi ai forului legislativ, dar şi numeroşi oficiali şi diplomaţi străini.

La cimitirul Rakoskeresztur din estul capitalei ungare, reprezentanţi ai partidului de guvernământ Fidesz au depus jerbe la monumentul scurtei revoluţii care a început la 23 octombrie 1956, mai notează MTI.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă dispută între Budapesta şi Bruxelles cu privire la o campanie antiavort O campanie împotriva avortului lansată în Ungaria de partidul de centru dreapta al premierului Viktor Orban a stârnit indignarea Comisiei Europene, care se pare că a finanţat-o fără să ştie, relatează AFP.
România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112 România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112, transplant şi implementarea unui nou sistem de clasificare în grupe de diagnostice.
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Experţii se tem că dezastrul naţional din Ungaria se va transforma în unul regional Budapesta, 8 oct /Agerpres/ - Valul roşu a ajuns în Dunărea albastră joi, iar deversarea de deşeuri toxice purpurii în urma accidentului industrial din Ungaria a început să contamineze al doilea fluviu cel mai lung din Europa. În contextul temerilor privind un dezastru internaţional de poluare, oficiali...
Ungaria: Teste pentru depistarea obezităţii la elevii cu vârste între 10 şi 18 ani Budapesta, 14 aug /Agerpers/ - Elevii din Ungaria cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani vor fi supuşi la teste de depistare a obezităţii în cadrul unei acţiuni menite să îmbunătăţească starea de sănătate a populaţiei, anunţă joi AFP.
Au început înscrierile pentru Cursul de Pregătire Clinică Postuniversitară „Magyar Imre” (17-19 noiembrie 2016, Budapesta, Ungaria) - 12 burse vor fi acoperite integral de Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab Societatea de Neuropatie Diabetică Neurodiab își continuă, în 2016, inițiativele puse în slujba dezvoltării profesionale continue a specialiștilor în neuropatie diabetică, anunțând demararea proiectului „Bursa Neurodiab”.