Cele mai citite
 


Premierul din Barbados a murit de cancer
luni, 25 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul din Barbados, David Thompson, bolnav de cancer pancreatic, a murit sâmbătă în locuinţa sa la 48 de ani, iar adjunctul său a depus imediat jurământul pentru a-i succeda în funcţie, relatează Reuters.
Thompson, care era şeful Partidului Democratic Laburist şi care a preluat funcţia de premier în ianuarie 2008 după câştigarea alegerilor, nu a mai fost văzut în public de luni de zile. El a făcut recent mai multe vizite în SUA pentru a se trata după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Vicepremierul şi procurorul general al statului din Caraibe, Freundel Stuart, a fost numit premier de guvernatorul general al Barbados, Sir Clifford Husbands, după ce parlamentarii l-au nominalizat pentru învestire. Stuart a depus sâmbătă jurământul.

Partidului Democratic Laburist deţine 21 dintre cele 30 de locuri din parlamentul din Barbados, cel mai estic stat insular din Marea Caraibilor, cu o populaţie de 286.000 de locuitori.

Următoarele alegeri din Barbados vor avea loc în 2012 în statul a cărui economie se bazează puternic pe turism şi pe servicii financiare offshore.

Când şi-a început mandatul în 2008 la vârsta de 46 de ani, Thompson a fost cel mai tânăr premier pe care l-a avut vreodată Barbados.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Tratamentul victimelor de la 11 septembrie care suferă de cancer va fi finanţat de stat Guvernul federal american a adăugat aproximativ 50 de tipuri de cancer la lista bolilor care urmează să fie acoperite în cadrul unui program de sănătate destinat victimelor de la 11 septembrie 2001, relatează marţi BBC.
Aspirina reduce riscul de cancer pancreatic (studiu) Aspirina poate reduce semnificativ probabilitatea dezvoltării uneia dintre cele mai periculoase forme de cancer, potrivit unui studiu al cercetărilor americani, relatează Daily Mail.
Incidenţa cazurilor de cancer pancreatic este în creştere, dar gradul de conştientizare rămâne scăzut, avertizează experţii Pe fondul creşterii incidenţei cancerului pancreatic în cadrul populaţiei, gradul de conştientizare în ceea ce priveşte această boală rămâne relativ scăzut, au avertizat specialiştii într-o conferinţă pe tema gastroenterologiei, care a avut loc marţi în Viena.
SUA: California interzice accesul minorilor la saloanele de bronzat California a devenit luni primul stat american care a interzis accesul minorilor la saloanele de bronzat, despre care se bănuieşte că ar contribui la apariţia cancerului de piele, informează AFP.
SUA: Georgia legalizează folosirea canabisului în scopuri medicale Georgia (sud-estul SUA) a devenit de joi al 24-lea stat american care legalizează canabisului în scopuri terapeutice după promulgarea unei legi în acest sens de guvernator, relatează AFP.
SUA: fiica lui Stalin, Lana Peters /Svetlana Allilueva/, a murit la 85 de ani Fiica dictatorului sovietic Iosif Stalin, a cărei dezertare în Occident în timpul Războiului Rece i-a tulburat pe comuniştii la putere şi a făcut-o un autor de bestseller, a murit în Statele Unite la vârsta de 85 de ani, informează Associated Press.