Cele mai citite
 


Margaret Thatcher 'este mult mai bine'
luni, 25 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul premier britanic Margaret Thatcher, aflată în spital de marţi seara, ''este mult mai bine'', dar trebuie să mai stea ''câteva zile'' sub supraveghere, potrivit declaraţiilor făcute sâmbătă seara de unul dintre purtătorii săi de cuvânt, citat de televiziunea France 24.
Lady Thatcher ''este mult mai bine. Acum se poate aşeza pe un scaun'', a declarat purtătorul de cuvânt , adăugând: ''Cred că va mai rămâne aici /în spital/ câteva zile, doar pentru a exista siguranţa că totul este bine''.
Margaret Thatcher, supranumită ''Doamna de Fier'' în vremea când era prim-ministru /1979-1990/, a fost internată la spitalul privat Cromwell, din vestul Londrei, marţi seara, pentru ''teste de rutină'' după ce contractase o gripă.
În vârstă de 85 de ani, Lady Thatcher suferă de o maladie musculară care-i limitează capacitatea de mişcare, dar care este ''perfect vindecabilă'', potrivit BBC, care citează surse apropiate fostului premier.
Fiind bolnavă, ''Doamna de Fier'' a fost nevoită să renunţe la participarea sa la o recepţie organizată de ziua sa, 13 octombrie, de către şeful guvernului, David Cameron, în 10 Downing Street /reşedinţa premierului Marii Britanii/.
Lady Thatcher nu se mai exprimă în public din 2002, la recomandarea medicilor săi, după ce a fost victima mai multor atacuri celebrale. Ea participă însă la evenimente oficiale. Fiica sa, Carol, a dezvăluit în 2008 în memoriile sale că mama sa suferă de demenţă senilă de şapte ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sănătatea dinţilor şi riscul de demenţă senilă (studiu) Cei care-şi păstrează sănătoşi dinţii şi gingiile prin periajul regulat prezintă un risc mai mic să dezvolte demenţă la bătrâneţe, arată un studiu american, menţionat de Reuters.
Circa 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă vor fi înregistrate în China până în 2050 China se confruntă cu o criză în domeniul asistenţei medicale pentru îngrijirea persoanelor vârstnice în condiţiile unui rapid proces de îmbătrânire a populaţiei, predicţiile indicând că până în anul 2050 vor fi înregistrate 30 de milioane de cazuri de demenţă senilă, informează Alzheimer's Disease ...
Pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă (studiu) Un studiu realizat de cercetători francezi arată că pensionarea la o vârstă cât mai înaintată reduce riscul de demenţă senilă şi îndeosebi de Alzheimer, scrie passionsante.be.
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.