Cele mai citite
 


Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru
luni, 25 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
De sâmbătă şi până duminică la ora 12,00, la corturile Crucii Roşii s-au prezentat 69 de persoane care au necesitat asistenţă medicală.
Toate au fost cazuri uşoare, cei mai mulţi pacienţi având hipertensiune, a declarat, pentru AGERPRES, Venera Vasiliu, preşedinta Crucii Roşii a sectorului 4.
Ea a menţionat că la cort li se asigură ceaiuri calde şi apă pelerinilor. Anul acesta numărul voluntarilor este între 50 şi 70, ei sunt dispuşi pe întregul traseu unde se află grupurile de pelerini şi, dacă apare un caz care necesită ajutor, se transmite prin staţie şi vin şi ceilalţi voluntari pentru a le asigura asistenţa.
De sâmbătă şi până duminică la ora 12,00, voluntarii Crucii Roşii au împărţit peste 1.000 de căni cu ceai.
De asemenea, li se asigură şi câte un sandviş persoanelor care sunt mai rău şi din cauză că au ţinut post, nu au mâncat şi au făcut crize hipoglicemice.
Totodată, serviciul SMURD are instalate două corturi care asigură asistenţa medicală pe toată perioada desfăşurării pelerinajului. Sunt două maşini care asigură transportul în eventualitatea în care aceştia au nevoie de asistenţă medicală în spital, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD al Municipiului Bucureşti şi Ilfov.
El a precizat că în cursul zilei de sâmbătă 21 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care una a fost trimisă la spital la cererea sa.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Circa 300 de pelerini au primit asistenţă medicală de la Crucea Roşie Circa 300 de pelerini veniţi la Bucureşti să participe la Hramul Catedralei Patriarhale au beneficiat de ajutor medical, în ultimele 36 de ore, din partea Crucii Roşii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful de tură de la Crucea Roşie Ionuţ Piele.
Peste 200 de persoane, asistate medical la pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou Un număr de 203 persoane au primit asistenţă medicală la corturile Crucii Roşii Române în cele trei zile de la începerea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Iulian Bobârnea, de la Crucea Roşie Sector 4.
Peste 400 de pelerini din Dealul Patriarhiei au necesitat asistenţă medicală Bucureşti, 27 oct /Agerpres/ - De sâmbătă şi până în prezent voluntarii Crucii Roşii aflaţi în Dealul Patriarhiei cu prilejul pelerinajului la moaştele Sfântului Dimitrie Basarabov au acordat asistenţă medicală la peste 420 de persoane, a declarat, pentru AGREPRES, Venera Vasiliu, preşedinta Crucii Roşii...
Crucea Roşie acordă prim ajutor pelerinilor veniţi la Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Crucea Roşie Română - Filiala Sector 4 acordă servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov - ocrotitorul Bucureştilor, informează un comunicat remis vineri AGERPRES.
Peste 20 de persoane, asistate medical pe Dealul Patriarhiei Peste 20 de persoane aflate pe Dealul Patriarhiei au solicitat asistenţă medicală miercuri, de la ora 8,00 până în jurul orei 15,00, la corturile organizate de Crucea Roşie Română.