Cele mai citite
 


Un medic născut în Ghana este primul primar de culoare din fosta Iugoslavie, în Slovenia
luni, 25 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ljubljana, 25 oct /Agerpres/ - Un medic de origine ghaneză, Peter Bossman, a devenit duminică primul primar de culoare al unui oraş din fosta Iugoslavie, câştigând alegerile municipale de la Piran, în Slovenia, pe coasta Adriaticii.
Candidat al partidului de centru-stânga Social-Democrat /SD/, Peter Bossman, în vârstă de 54 de ani şi căsătorit cu o croată, a obţinut 51,4 la sută din sufragii în faţa primarului în exerciţiu, un alt medic, Tomasz Gantar, potrivit rezultatelor definitive.

'Simplul fapt că am fost ales arată nivelul ridicat de democraţie ce domneşte în Slovenia', a spus dr Bossman, prin telefon pentru AFP.

Noul primar al localităţii Piran a venit în Slovenia la începutul anilor 1980, când ea făcea încă parte din Iugoslavia, pentru a urma acolo studii în medicină.

'Tatăl meu a fost de asemenea medic şi un om politic /în Ghana/ şi avea obiceiul să îmi spună că dacă poţi, trebuie să ajuţi societatea', a adăugat Peter Bossman.

După 20 de ani petrecuţi la Piran, 'oamenii nu mă mai consideră un medic negru sau un străin, ci mă consideră un doctor bun', a mai spus el.

Peter Bossman merge doar 'o dată la circa doi ani' în Ghana pentru a-şi vedea acolo mama, care, a spus el, 'a început să plângă' la telefon aflând că el a fost ales.

Slovenii s-au prezentat la urne duminică pentru al doilea tur al alegerilor municipale. Rata de participare a fost de 41 la sută.

La 10 octombrie, opoziţia de centru-dreapta a câştigat primul tur, dar a eşuat în capitală, Ljubljana, unde primarul independent de centru-stânga, Zoran Jankovic, a fost reales triumfal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş din Europa a fost externat Născut la nici 22 de săptămâni, cel mai mic bebeluş venit pe lume prematur şi rămas în viaţă din Europa, şi posibil din lume, a fost externat dintr-un spital din Germania şi trimis acasă cu părinţii săi după ce a stat patru luni în incubator, relatează thelocal.de.
Iaşi: Primul născut de la Maternitatea 'Cuza Vodă' prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de MS Un băiat cu o greutate de aproape trei kilograme este primul copil născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, prin programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer derulat de Ministerul Sănătăţii (MS).
S-a născut primul copil din lume cu ADN de la trei părinţi Primul copil din lume cu ADN de la trei părinţi s-a născut în Mexic, după ce oamenii de ştiinţă americani au fost nevoiţi să treacă graniţa pentru a duce la îndeplinire tehnica controversată, arată marţi New Scientist. Metoda le oferă posibilitatea persoanelor care au mutaţii genetice rare să poată avea...
Un copil născut mai târziu este mai avantajat din punct de vedere al sănătăţii şi educaţiei (studiu) Un copil născut mai târziu ar fi mai avantajat din punct de vedere al sănătăţii şi educaţiei - arată un studiu realizat de cercetători germeni şi preluat de 7sur7.be.
Primul copil născut în urma fertilizării in vitro la clinica de reproducere umană din Sângeorgiu de Mureş Directorul medical al Clinicii de Reproducere Umane din Sângeorgiu de Mureş, dr. George Vasilescu, a anunţat marţi naşterea primului copil conceput prin tehnica fertilizării in vitro la această clinică.
Botoşani: Născut pe 11.11.11, la ora 11.11 O femeie din municipiul Botoşani a născut, vineri, un copil cu o caracteristică unică la nivel judeţean: el a venit pe lume pe 11.11.2011, la ora 11,11.