Cele mai citite
 


În Mauritania, femeile sunt hrănite cu forţa ca să fie grase
luni, 25 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouakchott, 25 oct/Agerpres/ - În Mauritania, unde obezitatea este un criteriu de frumuseţe la femei, conform tradiţiei, fetele sunt hrănite şi îngrăşate încă din fragedă copilărie. Guvernul încearcă astăzi să schimbe mentalităţile şi previne asupra riscurilor asociate obezităţii, scrie cotidianul Le Parisien.
Grăsimea este un criteriu de frumuseţe, de sănătate şi de reuşită în societate, în timp ce fetele slabe, considerate inferioare, atrag oprobriul asupra familiei. Astfel, pentru a nu fi arătate cu degetul, familiile îşi îngraşă fetele cu lapte de cămilă. Se spune că unele ar folosi chiar şi produse chimice de uz veterinar. Unele fete se îmbolnăvesc. Dacă refuză să mănânce, sunt bătute cu băţul. În 2008, 38% dintre femeile între 15 şi 49 de ani au fost hrănite cu forţa şi 70% dintre ele spun că nu le pare rău.

Majoritatea femeilor din Mauritania suferă de hipertensiune, diabet şi probleme cardiace. Când se apropie de 40 de ani, unele nu se mai pot nici mişca.

De câţiva ani, o campanie de informare încearcă să înlăture această tradiţie sinistră. Potrivit unui studiu realizat în 2007 de asociaţia 'Social Solidarity', numai 7% dintre fetele de la oraş ar fi hrănite cu forţa, faţă de 75% la ţară. În prezent, tot mai multe fete lucrează şi merg la şcoală, iar serialele libaneze de la televizor impun un nou criteriu de frumuseţe: să fie slabe.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...
Iaurtul - beneficii dovedite în combaterea obezității infantile Obezitatea infantilă se află în creștere în întreaga lume, după cum arată un plan de acțiune recent al Organizației Mondiale a Sănătății. Obezităţii infantile îi sunt asociate probleme serioase de sănătate, ce nu ar trebui ignorate: rezistența la insulină și diabetul de tip 2, sindromul card...
Leptina explică virtuţile laptelui matern Alăptarea previne obezitatea la vârstă adultă, iar explicaţia constă într-o proteină aflată în laptele matern, numită leptină, potrivit unei descoperiri făcute în laboratorul profesorului Andreu Palou, de la Universitatea din Insulele Baleare. Descoperirea este prin ea însăşi un argument în favoarea...
Campanie de informare şi responsabilizare a românilor privind factorii de risc cardiovascular Aproximativ 6.000 de români din toată ţara vor putea beneficia de testări medicale gratuite în cadrul Campaniei care se va derula în perioada 28 mai - 2 iunie 2012, în 18 oraşe, având drept scop conştientizarea în rândul populaţiei a factorilor de risc cardiovascular şi a consecinţelor acestora asupra...
Iaurtul are beneficii dovedite în combaterea obezităţii infantile, susţin specialiştii Copiii şi adolescenţii care consumă regulat iaurt au un aport caloric şi de grăsimi mai redus, un aport crescut de calciu, potasiu şi vitamina D, valori mai mici pentru indicele de masă corporală, circumferinţa taliei şi mărimea pliului subscapular, susţin specialiştii.
Obezitatea morbida Un om cu obezitate morbida traieste intre 7 si 13 ani mai putin decat o persoana cu aceleasi caracteristici, dar care nu sufera de obezitate.