Cele mai citite
 


Primul centru de fertilitate din zona estică a ţării
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Disfunctii sexuale - Infertilitate
 

Primul Centru de Fertilitate din partea estică a României a fost inaugurat, marţi, la Iaşi, în prezenţa directorului Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota, a oficialităţilor locale şi a unor personalităţi din lumea medicală.

Centrul, al unsprezecelea de acest fel din România şi unic în Moldova, conferă femeilor posibilitatea de a avea copii atât prin consultaţii şi tratament, cât şi prin tehnici de reproducere umană asistată.

Acest centru, condus de prof.dr. Mircea Onofriescu, este dotat cu aparatură şi medicală de ultimă generaţie, investiţiile pentru achiziţia acestora fiind de aproximativ 100.000 de euro.

“Avem bucuria de a oferi o echipă medicală completă şi instruită, pentru care prioritatea o constituie cercetarea şi dezvoltarea continuă în toate domeniile legate de infertilitate şi de medicina reproducerii. De multe ori, a avea un copil este un vis greu de împlinit, iar noi vă putem fi alături pentru a descoperi împreună bucuria îndeplinirii acestuia”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, prof.dr. Mircea Onofriescu.

Potrivit acestuia, în prezent pe lista de aşteptare se află 50 de femei, cinci dintre acestea urmând a fi investigate până la sfârşitul acestei luni.

În cadrul clinicii se pot furniza servicii medicale ce vizează fertilizarea în vitro, precum şi tratamente de infertilitate şi bancă de celule reproductive.

Totodată, în cadrul Centrului de Fertilitate cuplul poate fi consiliat, pacientele centrului pot fi complet investigate şi consultate în vederea evaluării stării de sănătate şi a capacităţii de reproducere. De asemenea, prelevarea de celule sexuale feminine se efectuează într-un bloc operator sub ghidaj ecografic, iar după intervenţie pacienta se poate reface într-una din rezervele special amenajate.

Prezent la eveniment, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota, a apreciat că această clinică particulară corespunde standardelor europene, iar înfiinţarea unui astfel de centru de reproducere umană asistată era necesar dat fiind numărul mare de cupluri care nu pot avea copii. AGERPRES/(Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Iaşi: Compartiment de audiologie şi vestibulogie, la Spitalul de Recuperare Un compartiment ultramodern pentru tratarea persoanelor cu deficienţe de auz a fost inaugurat, joi, la Spitalul de Recuperare din Iaşi.
Iaşi: Facultatea de Medicină Dentară a UMF 'Gr.T.Popa', beneficiară a unor proiecte europene Un centru de simulare stomatologică, unic în ţară, va fi inaugurat în cursul anului 2011, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, în urma implementării a două proiecte europene.
Iaşi: ATI inaugurat la Spitalul de Boli Infecţioase Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, cel mai mare din Moldova, are, începând de joi, un compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Iaşi: A fost inaugurat Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală Autorităţile locale, reprezentanţi ai lumii medicale, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" au participat, joi, la Iaşi, la inaugurarea Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală - CEMEX, proiect european în valoare totală de circa 31 milioane de lei.
Iaşi: Centru zonal de ambulanţă, inaugurat la Ţibăneşti Un centru zonal de ambulanţă va fi inaugurat joi în localitatea Ţibăneşti, după ce acest serviciu a funcţionat timp de 15 ani într-o clădire veche.