Cele mai citite
 


Criza deşeurilor de la Napoli - trei arestări, relativă acalmie
marţi, 26 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei tineri au fost arestaţi pentru că au atacat o patrulă a poliţiei la Terzigno, aproape de Napoli. O relativă acalmie a fost înregistrată în cursul nopţii, nemaifiind înregistrate ciocniri între locuitorii care se opun înfiinţării unei gropi de gunoi şi poliţie, informează AFP.
Mii de persoane au demonstrat paşnic duminică, aproape de Terzigno, la 20 km sud de Napoli, cerând închiderea unei gropi de gunoi în aer liber şi anularea deschiderii alteia.

Duminică noapte, două maşini de poliţie, mobilizate pentru a împiedica noi ciocniri, au fost înconjurate de circa 40 de tineri care s-au legat de poliţişti. Un poliţist a fost rănit la ochi şi trei tineri au fost reţinuţi.

Nopţile precedente, locuitorii zonei au ridicat baricade de saltele, saci cu gunoi, vehicule incendiate, şi au aruncat cu pietre şi petarde în poliţia care le spunea să degajeze străzile.

Primarii din zonă cer anularea proiectului de construcţie a celei de-a doua gropi de gunoi, invocând probleme de sănătate publică şi poluarea mediului.

Criza din 2007/2008, prezentă pe prima pagină a presei din toată lumea cu fotografii din centrul oraşului, invadat de gunoi, a contribuit la victoria lui Silvio Berlusconi la alegerile legislative din 2008 şi la revenirea sa la putere.

Actuala criză este de mai mică amploare decât în 2007/2008, însă dosarul rămâne delicat, iar Berlusconi a promis vineri că problema va fi rezolvată în zece zile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dolj: Celulă de criză şi anchetă internă la DGASPC după ce doi tineri s-au sinucis Craiova, 7 dec /Agerpres/ - Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj a demarat o anchetă internă, iar la nivelul instituţiei s-a constituit o celulă de criză după ce o fată de 13 ani şi un băiat de 19 ani, ambii aflaţi în case de tip familial ale instituţiei...
Dâmboviţa: Celulă de criză la nivelul judeţului, după ce mai multe persoane au fost atacate de un urs O celulă de criză a fost constituită la nivelul judeţului Dâmboviţa, din care fac parte reprezentanţi ai mai multor instituţii, Prefectură, Poliţie, Jandarmi şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Celula va coordona acţiunile ce se impun după ce o persoană a murit, iar alte două...
Comunicat de presă - MAI DOCUMENTAR PARADA DE DEFILARE 1 DECEMBRIE - ZIUA NAŢIONALÃ A ROMÂNIEI
Vaslui: Sesiuni de formare a factorilor de decizie pentru combaterea violenţei În mai multe comune ale judeţului Vaslui vor avea loc în perioada următoarea sesiuni organizate pentru iniţierea tuturor factorilor locali implicaţi în munca de combatere a violenţei asupra copiilor cu ajutorul specialiştilor în cadrul unui protocol privind parteneriatul împotriva violenţei asupra copilului...
SUA: apar probleme de sănătate mintală în rândul supravieţuitorilor uraganului Sandy Pe măsură ce comunităţile lovite de uraganul Sandy îndepărtează pagubele fizice, o nouă criză îşi face apariţia: traumele mentale şi emoţionale suferite de victimele furtunilor, inclusiv copii, relatează Associated Press.
Covasna: Primarii din zona Întorsurii Buzăului pun condiţii pentru preluarea spitalului Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului este dispusă să preia spitalul din localitate, însă cu condiţia ca Ministerul Sănătăţii să asigure dotarea necesară pentru funcţionarea acestuia.