Cele mai citite
 


Franţa pregăteşte o misiune medicală de urgenţă pentru Haiti
marţi, 26 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Franţa pregăteşte trimiterea unei misiuni medicale de urgenţă pentru a ajuta la combaterea epidemiei de holeră care a făcut deja peste 250 de morţi în Haiti, ţară devastată deja de un seism în ianuarie, a anunţat luni Quai d'Orsay, citat de AFP.
'Pregătim trimiterea unei misiuni medicale de urgenţă care va pleca din Antilele franceze', a declarat purtătorul de cuvânt al MAE francez, Bernard Valero, chestionat într-o conferinţă de presă cu privire la eforturile Franţei de a ajuta Haiti în faţa acestei noi provocări.

'De la anunţul epidemiei de holeră din Haiti, Ministerul Afacerilor Externe şi-a mobilizat ansamblul serviciilor vizate pentru a lua măsurile necesare în strânsă legătură cu autorităţile haitiene, agenţiile ONU, în mod special Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, şi organizaţiile neguvernamentale', a precizat Valero. 'Grija noastră este de a ne coordona forate strâns iniţiativele cu acţiunea tuturor acestor actori pe teren', a spus el.

Holera a făcut peste 250 de morţi şi a provocat spitalizarea a 3.115 persoane în Haiti, unde autorităţile au asigurat însă că epidemia este 'sub control', în pofida unor noi cazuri care au apărut în timpul weekendului în capitala Port-au-Prince.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
OMS: Bilanţul epidemiei de holeră în RD Congo a depăşit 500 de morţi Epidemia de holeră din Republica Democrată Congo a afectat circa 18.000 de persone şi a făcut 517 morţi, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care pregăteşte lansarea unei campanii de vaccinare a 300.000 de persoane la Kinshasa, scrie AFP.
Epidemia de febră galbenă din Africa, "gravă", fără a reprezenta o urgenţă de interes mondial (OMS) Epidemia de febră galbenă din Africa, soldată până în prezent cu circa 300 de morţi, este "gravă", dar nu reprezintă "o urgenţă de sănătate publică, de interes internaţional", a estimat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Ebola: OMS declară încetarea "urgenţei de sănătate publică de importanţă internaţională" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că epidemia de Ebola nu mai constituie o "urgenţă de sănătate publică de importanţă internaţională", dar a atras atenţia asupra necesităţii menţinerii unui înalt nivel de vigilenţă în ţările din Africa de Vest pentru a preveni apariţia unor noi...
Comitetul de urgenţă al OMS, convocat săptămâna viitoare pentru a analiza epidemia de MERS din Coreea de Sud Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat vineri că îşi va convoca, săptămâna viitoare, comitetul de urgenţă pentru a analiza situaţia legată de contaminările cu coronavirusul MERS în Coreea de Sud, care a raportat 11 decese de la identificarea primului caz la 20 mai, informează France Presse...