Cele mai citite
 


Învăţătoarea Cristiana Anghel continuă greva
marţi, 26 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, aflată în a 63 zi de grevă a foamei, a declarat luni că va continua protestul său.
'' Între timp am răcit, am făcut frison, am făcut febră, dar, cu ajutorul personalului de aici sigur mă voi pune pe picioare', a declarat luni, pentru Agerpres, învăţătoarea internată la Institutul de Boli Metabolice şi Nutriţie 'N. Paulescu'. Ea a adăugat că a slăbit aproximativ două kilograme din momentul internării.

'Voi continua protestul până când cei ce ne conduc vor înţelege că aceasta este ţara noastră, iar constituţional această ţară este un stat de drept, condiţia sine qua non fiind respectarea legii', a subliniat din nou cadrul didactic.
Dr. Cornelia Zetu, purtător de cuvânt al Institutului de Boli Metabolice şi Nutriţie 'N. Paulescu' a precizat că pacienta s-a internat pe 1 octombrie venind de la Spitalul Judeţean din Caracal la solicitarea pacientei şi a spitalului, cu acordul institutului, pentru a fi monitorizată având în vedere situaţia sa specială.

'Este permanent monitorizată, clinic şi paraclinic, se urmăresc tensiunea, funcţiile vitale, ingestia de lichide, diureză cât şi biologic, i se face un set complet de analize, de cel puţin o dată pe zi şi uneori şi de două trei ori pe zi şi este monitorizată paraclinic. I s-a făcut examen cardiologic, consult cardiologic şi un examen psihologic. De aproximativ o săptămână cu acceptul pacientei şi la indicaţia medicului curant primeşte şi hidratare intravenoasă, respectiv perfuzii de hidratare şi glucoză, pe lângă aportul de lichide personal', a declarat, pentru Agerpres, dr. Cornelia Zetu.

Femeia este în greva foamei în semn de protest faţă de micşorarea salariilor bugetarilor cu 25% şi faţă de neaplicarea legii privind mărirea salariilor cadrelor didactice cu 50%. Cristiana Anghel a făcut şi plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal prin care solicită cercetarea celor care refuză să pună în aplicare legea de mărire a salariilor cadrelor didactice adoptată în 2008. AGERPRES /
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Învăţătoare în greva foamei, internată la Terapie Intensivă O învăţătoare din Caracal, în vârstă de 51 de ani, Cristiana Anghel, aflată de o lună în greva foamei, este internată în stare gravă la Spitalul Municipal Caracal, la secţia de Terapie Intensivă şi refuză să iasă din acţiunea de protest până la soluţionarea cererii sale de neaplicare a legii de reducere...
Învăţătoarea Cristiana Anghel spune că doar o grevă generală ar putea soluţiona revendicările protestatarilor Slatina, 19 oct /Agerpres/ - Învăţătoarea Cristiana Anghel din Caracal, care de 57 de zile face greva foamei şi este internată pentru monitorizare la Institutul de Boli de Nutriţie din Bucureşti, susţine că intrarea altor persoane în greva foamei nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemelor...
Vaslui: Greva foamei de la Pungeşti suspendată până după Anul Nou Membrii Mişcării de Rezistenţă de la Pungeşti şi localnicii din zonă care au intrat în greva foamei în Ajunul Crăciunului, în semn de protest faţă de prezenţa jandarmilor pe raza comunei, au decis vineri să renunţe temporar la această formă de protest.
Olt: Învăţătoarea aflată în greva foamei va fi transferată la un spital bucureştean Învăţătoarea din Caracal aflată de 38 de zile în greva foamei, Cristiana Anghel, va fi transferată la Institutul Naţional pentru Boli de Nutriţie din Bucureşti pentru ca starea ei de sănătate să poată fi monitorizată corespunzător.
Învăţătoarea Cristiana Anghel renunţă la greva foamei Învăţătoarea Cristiana Anghel va fi realimentată începând de luni, când se împlinesc 70 de zile de când a renunţat la hrană în semn de protest faţă de neaplicarea Legii de majorare a salariilor cadrelor didactice adoptate în 2008.
Învăţătoarea Cristiana Anghel va renunţa la grevă luni Învăţătoarea Cristiana Anghel, aflată de 68 de zile în greva foamei, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că în urma vizitei Prea Sfinţitului Ioan Selejan, Arhiepiscopul Episcopiei Covasnei şi Harghitei, a fost convinsă să renunţe la protest. Ea va fi realimentată începând de luni, zi în care se împlinesc...