Cele mai citite
 


Covasna: Postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe, scos la concurs
marţi, 26 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Postul de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, ocupat în ultimii ani de Torok Zsuzsanna, a fost scos la concurs luni, la scurt timp după preluarea instituţiei de către Consiliul Judeţean Covasna şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie, care vor un management mai performant.
Preşedintele Consiliului Judeţean, Tamas Sandor, a declarat că în urma auditului intern efectuat recent la Spitalul din Sfântu Gheorghe 'este clar că pe lângă lipsa fondurilor există şi probleme de natură organizatorică', ce trebuie remediate.

Acesta şi-a exprimat speranţa că se vor găsi specialişti calificaţi şi competenţi care să ocupe acest post şi să colaboreze bine cu angajaţii spitalului şi autorităţile judeţene, în interesul comunităţii şi al pacienţilor, adăugând că aşteaptă de la noul manager să-şi formeze o echipă eficientă şi să 'pună ordine în instituţie'.

Candidaţii trebuie sa ateste că au absolvit un curs de perfecţionare în management spitalicesc în ultimii patru ani sau să deţină diplomă de masterat ori doctorat în management sanitar organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii.

Înscrierile se vor face în perioada 8-12 noiembrie iar concursul va avea loc în zilele de 22 şi 26 noiembrie şi va consta într-o probă scrisă, respectiv un test grilă pentru verificarea cunoştinţelor de specialitate, şi susţinerea proiectului de management, care va include şi un interviu.

Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe are 25 de secţii cu 641 de paturi şi este cea mai mare unitate medicală din judeţul Covasna.
Clădirea se află de şase ani în reparaţii capitale, lucrările fiind demarate după ce o echipă de specialişti a constatat că structura de rezistenţă este extrem de şubredă şi nu mai rezistă la un cutremur de intensitate medie.
Lucrările au trenat deoarece au existat sincope în finanţarea de la bugetul de stat, afectând şi activitatea medicală, iar acest lucru a fost imputat parţial şi actualei conduceri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Fostul director al Spitalului Judeţean va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Torok Zsuzsanna, fost manager general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va prelua conducerea Serviciului de Ambulanţă Covasna, în urma câştigării concursului pentru funcţia de director.
Covasna: Trei candidaţi pentru postul de manager al Spitalului Judeţean Sfântu Gheorghe Trei persoane s-au înscris la concursul pentru funcţia de director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe - economistul Beres Andras, juristul Andras Robert şi actualul manager Torok Zsuzsanna care a condus instituţia în ultimii patru ani.
Covasna: Noul director al Spitalului Judeţean a demarat consultări cu pacienţii şi angajaţii Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, juristul Andr?s-Nagy R?bert, care a câştigat recent concursul pentru această funcţie, a demarat vineri consultări cu pacienţii, dar şi cu angajaţii din subordine pentru a identifica principalele deficienţe ale instituţiei şi a stabili...
Şeful IJC Covasna, Mild Zoltan: Lucrările de consolidare a SJU au fost oprite într-un punct vulnerabil Lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Sfântu Gheorghe au fost oprite într-un 'punct vulnerabil' şi trebuie reluate cât mai repede pentru a nu fi periclitată siguranţa clădirii şi a pacienţilor, afirmă directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii...
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: PCM cere demisia directorului Spitalului judeţean pentru management neperformant Facţiunea Partidului Civic Maghiar (PCM) din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna cere demisia directorului Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, Torok Zsuzsanna, pentru management neperformant.