Cele mai citite
 


Covasna: Proiect educativ pentru acceptarea persoanelor cu handicap
marţi, 26 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Covasna a anunţat luni că va demara împreună cu Fundaţia 'Diakonia' şi Liceul 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe un proiect menit să conştientizeze opinia publică despre greutăţile şi nevoia de sprijin ale persoanelor cu handicap.
Proiectul derulat până la finele lunii decembrie a.c se adresează în special adolescenţilor, care vor avea posibilitatea de a intra în contact cu alţi tineri de vârsta lor, dar cu diverse deficienţe fizice ori psihice.

Potrivit organizatorilor, ideea acestui proiect educativ a pornit de la faptul că tinerii cu şi fără deficienţe frecventează de regulă instituţii de învăţământ diferite, iar din acest motiv nu se întâlnesc şi nu-şi cunosc problemele, prin urmare şi gradul de empatie este mai mic.

Makkai Peter, unul dintre liderii Fundaţiei 'Diakonia', a declarat pentru AGERPRES că organizaţia patronează un atelier protejat şi un centru de zi pentru persoanele cu handicap la Casa Iris din Sfântu Gheorghe, care e frecventat zilnic de 32 de persoane cu deficienţe.

Participanţii la cursuri vor avea posibilitatea de a afla mai multe lucruri despre viaţa de zi cu zi a persoanelor cu handicap, despre pasiunile, preocupările şi idealurile lor, dar şi despre bolile de care suferă şi tratamentele ce le-ar putea ameliora starea.
Speranţa organizatorilor este că în urma acestui proiect să crească numărul tinerilor care vor accepta persoanele cu handicap în viaţa lor, le vor aprecia calităţile şi le vor acorda sprijin pentru a se integra în societate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Sfântu Gheorghe, 24 feb /Agerpres/ - Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate...
Covasna: Program de educare şi sensibilizare a tinerilor faţă de persoanele cu handicap Fundaţia Diakonia din Sfântu Gheorghe, în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică, derulează în judeţul Covasna un program de informare, comunicare şi educare a tinerilor cu privire la persoanele cu handicap, în scopul acceptării şi integrării mai facile în societate a acestora din urmă.
Covasna: La Sfântu Gheorghe s-a deschis un magazin în care lucrează persoane cu handicap Un magazin în care lucrează persoane cu dizabilităţi a fost deschis în municipiul Sfântu Gheorghe de Fundaţia Diakonia.
Covasna: La Sfântu Gheorghe se deschide un magazin unde vor lucra persoane cu handicap Fundaţia Diakonia va deschide în municipiul Sfântu Gheorghe un magazin în care vor lucra persoane cu dizabilităţi fizice şi psihice.
Covasna: În premieră, paradă a modei prezentată de persoane cu handicap Sfântu Gheorghe, 25 feb /Agerpres/ - Mai multe persoane cu dizabilităţi din judeţul Covasna vor apărea în ipostaza de manechine la o inedită paradă de modă, ce va avea loc în primăvara acestui an la Sfântu Gheorghe.
Covasna: Proiect de educaţie sanitară lansat cu prilejul Zilei Mondiale a Contracepţiei Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Covasna lansează un nou proiect de educaţia sanitară în şcolile din judeţ, prin care îşi propune să informeze elevii cu privire la importanţa prevenirii sarcinilor nedorite şi bolilor cu transmitere sexuală.