Cele mai citite
 


Conferinţă privind importanţa imunostimulatoarelor
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Natura ne-a dăruit foarte multe leacuri şi trebuie să profităm de ele, a declarat luni dr. farmacist Ovidiu Bojor în cadrul conferinţei 'Imunostimulatoarele: mit sau realitate'.
Specialistul a menţionat că este o tradiţie de 8.000 de ani în domeniul acestor terapii. Deosebirea dintre terapiile naturale şi cele alopate este aceea că cele din urmă tratează simptomele, şi nu cauza.
Dr. farmacist Ovidiu Bojor a accentuat asupra faptului că medicina naturală holistică are o sferă foarte mare de remedii şi tratează întregul, şi nu segmentar.
Reputatul specialist a făcut referire la faptul că o prevenţie împotriva îmbolnăvirilor începe cu alimentaţia, care trebuie să fie una extrem de echilibrată.
În opinia sa, marile companii dezvoltă medicamente al căror efect nu este studiat suficient. De exemplu, insulina, care este produsă dintr-o bacterie manipulată genetic, ale cărei efecte nu sunt suficient cunoscute asupra organismului. Pentru diabetul de tip II incipient este bine de folosit insulina vegetală, a susţinut el.
Pe de altă parte, dr. Bojor a apreciat că medicamentele alopate pot face ca organul căruia i se adresează să nu mai funcţioneze normal având stimulent din afară. De exemplu, pancreasul primind insulina din afară, poate să nu o mai fabrice.
La rândul său, dr. Răzvan Alexandru, de la compania 'Vitacare', a evidenţiat că înainte de a urma un tratament cu suplimente naturale, trebuie făcută o evaluare, iar în legătură cu necesitatea utilizării produselor naturale suplimentare, acesta a explicat că trebuie folosite, pentru că alimentaţia cuprinde foarte multă materie primă industrializată şi falsificată. Este nevoie astfel de suplimente care să ajute capacitatea de apărare a organismului.
Dr. Răzvan Alexandru a adăugat însă că nu trebuie optat pentru medicaţia naturală în detrimentul celei alopate, mai ales în cazul unor afecţiuni grave precum cancerul.
Şi tratamentele naturale au devenit foarte specifice, sunt utilizate extracte de diferite purităţi şi concentraţii, şi nu oricum.
Între tratamentele naturale indicate pentru dezvoltarea imunităţii se află echinaceea, ca substanţă activă în combinaţie cu chimenul negru, astragalus, schisandra, o plantă care are diferite arome.
Dr. farmacist Ovidiu Bojor a susţinut că medicina viitorului va fi cea preventivă. Din păcate, există şi foarte mulţi terapeuţi 'care sunt impostori', a mai spus dr. Bojor.
Specialistul a arătat că şi terapiile naturale pentru creşterea imunităţii trebuie utilizate cu mare atenţie şi nu pe o perioadă îndelungată, ci cu pauze mari între ele, pentru a permite dezvoltarea în continuare a autoimunităţii.
În România nu există, din păcate, specialitatea de farmacologie clinică.
În opinia dr. Răzvan Alexandru, această specialitate ar trebui inclusă în pregătirea studenţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alimentatia in diabetul zaharat de tip 1 (insulino-dependent) Diabetul zaharat este boala care se manifesta prin hiperglicemie, adica prin cresterea concentratiei de zahar din sange peste limita normala. Diabetul zaharat de tip 1 (insulinodependent) se caracterizeaza prin incapacitatea bolnavului de a supravietui fara injectarea unei doze zilnice de insulina...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Rozmarinul Rozmarinul - Rosmarinus officinalis - este o planta arbustivă de origine mediteraneană, cu frunze mici, aciculare, foarte aromate. În România, rozmarinul se cultivă ca plantă medicinală, condimentară şi ornamentală.
OBEZITATEA Obezitatea este o efectiune cronica, determinata de excesul de tesut adipos total al organismului si apare atunci cand indicele de masa corporeala(IMC) depaseste 30kg/m2.
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Stuful Stuful (Phragmites australis), cunoscut şi sub numele de trestie sau trestie-de-apă, este o plantă erbacee perenă, care face parte din familia Poaceae, ordinul Poales. Creşte în zonele umede din toate regiunile temperate şi tropicale ale lumii. Este întâlnită în spaţii inundate, în bălţi, în mlaştini...