Cele mai citite
 


Un nou institut oncologic la Iaşi
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat că Executivul a aprobat înfiinţarea Institutului Regional de Oncologie Iaşi.

Instituţia va prelua secţii, compartimente, structuri paraclinice şi structuri ambulatorii de profil din cadrul unităţilor sanitare ale municipiului Iaşi.

Noua structură va beneficia de circuite funcţionale adecvate şi aparatură performantă. Aici se va putea dezvolta şi activitate de cercetare ştiinţifică - toată cazuistica fiind în acelaşi loc -, cu elaborarea unor programe eficiente de screening, dezvoltarea şi implementarea unor metode de analiză epidemiologică de raportare a cazurilor (registru de cancer), dar şi perfecţionarea metodelor statistice de studiu.

Spaţiile acestei unităţi se vor înscrie în necesarul funcţional al unei unităţi sanitare cu profil oncologic, conform reglementărilor legale în vigoare.

Secţiile noului spital vor fi organizate, restructurate şi dimensionate astfel încât să ofere populaţiei din toate judeţele Moldovei creşterea accesibilităţii la servicii complete, eficiente şi de calitate şi un sistem medical integrat, multidisciplinar, a specialităţilor pentru toate localizările neoplazice.

Institutul Regional de Oncologie Iaşi, prin dotările de excepţie de care va beneficia, va permite o abordare diagnostică şi terapeutică, completă şi complexă, a pacientului oncologic, asigurându-se atât serviciile medicale, cât şi cele chirurgicale. Investiţia este, în prezent, în derulare şi va fi finalizată până în decembrie 2009.

În prezent, pacienţii adulţi cu patologie oncologică se tratează în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Spiridon" Iaşi, unde există o secţie clinică de oncologie medicală, o secţie clinică de radioterapie, un număr de paturi în secţia de hematologie, un număr de paturi în cadrul celor două secţii clinice de chirurgie generală, un laborator de radioterapie şi laboratoare de medicină nucleară, cabinete de oncologie.

Spaţiile în care se desfăşoară activitatea, precum şi dotările sunt insuficiente deoarece patologia a crescut mult în ultima perioadă, adresabilitatea este mare, în acest spital venind toate cazurile grave din zona Moldovei.

În România sunt înregistrate 400.000 de pacienţi cu cancer. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ladislau Ritli: Institutul de Oncologie de la Iaşi, la standarde ridicate Institutul Regional de Oncologie din Iaşi va fi unul dintre cele mai performante instituţii de profil din ţară, a declarat ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, cu ocazia unei vizite efectuate marţi la unitatea medicală.
Timiş: Specialiştii oncologi sunt consultaţi asupra dotărilor necesare viitorului Institut Oncologic Timişoara Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş a început consultările cu specialiştii oncologi implicaţi în proiectul construirii Institutului Oncologic Timişoara (IOT), asupra structurii şi a dotărilor necesare. În acest scop, au fost contactate şi conducerile institutelor de profil din Iaşi...
Ministrul Sănătăţii: Decizia alegerii terenului pentru Spitalul Regional Iaşi va fi una pur tehnică, nu politică Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, că amplasamentul viitorului Spital Regional de Urgenţă va fi ales "pur tehnic" şi se speră ca alegerea să fie făcută până la finele lunii octombrie.
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Iaşi: Ministrul Sănătăţii anunţă alocarea de fonduri după comasarea spitalelor Sf. Ioan şi Sf. Spiridon Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan va fi comasat cu Spitalul 'Sf Spiridon'.
Colaborare româno-franceză în oncologie Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - În România vor fi înfiinţate două noi Institute de oncologie şi o nouă structură care va coordona programul naţional de oncologie.