Cele mai citite
 


O cameră ascunsă surprinde o infirmieră debranşând din greşeală aparatul de respirat al unui bolnav
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O infirmieră a fost filmată când a făcut o greşeală cu consecinţe grave: ea a debranşat din greşeală aparatul de respirat al unui bolnav, care-şi instalase o cameră ascunsă de teamă că nu va fi îngrijit cum trebuie, arată imagini difuzate luni de BBC, relatează AFP.
Jamie Merrett, 37 ani, tetraplegic care necesită îngrijiri permanente, s-a plâns de mai multe ori de greşelile comise de infirmierele care se ocupau de el. După ce serviciul de sănătate publică (NHS) nu i-a răspuns în niciun fel, Merrett a instalat pe ascuns o cameră deasupra patului, în ianuarie 2009.

După câteva zile, starea lui s-a agravat: până atunci puea vorbi şi deplasa în scaun cu rotile, iar apoi viaţa lui a devenit aproape vegetativă, a declarat BBC sora lui.

Imaginile surprinse de camera ascunsă au fost vizionate şi a fost văzută o infirmieră care a oprit din greşeală aparatul de respirat al bolnavului. Se aud zgomote făcute de de Merrett, care încearcă să atragă atenţia şi care apoi leşină. Infirmiera, dezorientată şi neputând să repornească aparatul, a încercat să-l reanimeze pe Merrett. A fost însă nevoie de intervenţia personalului medical pentru a repune aparatul în funcţiune, după 21 de minute de întrerupere, lucru care i-a provocat bolnavului importante leziuni cerebrale.

Un raport confidenţial asupra incidentului, realizat de serviciile sociale din Wiltshire (sud-vest), a stabilit că agenţia de la care fusese angajată infirmiera nu are un sistem adecvat pentru a verifica dacă personalul are pregătirea necesară menţinerii funcţionării aparatelor de respirat.

'Nu mai are viaţă. Există, dar nu mai seamănă cu cel dinainte', a declarat BBC sora lui Merrett, care intenţionează să depună plângere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Psihologii chinezi îi ajută pe "copiii unici" să accepte că vor mai avea un frate sau o soră Un spital din China a lansat consilierea psihologică care simulează existenţa unei familii cu doi copii pentru a-i ajuta pe copiii singuri la părinţi să se acomodeze cu ideea venirii unui al doilea copil în familie, informează agenţia Xinhua.
America Latină, în fruntea 'epidemiei' mondiale de cezariene (OMS) America Latină se află în fruntea 'epidemiei' mondiale de cezariene, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Fie din teama de durere, fie datorită gestionării programului de către medici sau datorită creşterii nivelului de trai, tot mai multe femei aleg cezariana când trebuie să nască, relatează...
Anorexia ar fi mai degrabă o dependenţă decât teama de îngrăşare (studiu) Anorexia mentală, care afectează îndeosebi tinerele, nu s-ar explica prin teama de îngrăşare, ci prin plăcerea de a slăbi, şi ar face parte din categoria dependenţelor - se arată într-un studiu publicat marţi şi preluat de AFP.
Judo: Andreea Chiţu va merge la Jocurile de la Rio de Janeiro fără teamă de virusul Zika Judoka Andreea Chiţu a declarat marţi pentru AGERPRES că va merge să concureze la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro fără teamă de virusul Zika.
Peste 200 de sibieni cer Primăriei să verifice dezinfectanţii anticăpuşe, de teama bolii Lyme Peste 200 de sibieni au semnat, vineri, o petiţie online prin care cer Primăriei Municipiului să verifice urgent dezinfectanţii anticăpuşe folosiţi în oraş la dezinsecţie, ei temându-se de boala Lyme, cauzată de muşcătura de căpuşă, potrivit site-ului www.petitieonline.com.
VIRUSUL ZIKA Creştere a numărului avorturilor în America Latină de teama virusului (studiu) Cererile de medicamente care provoacă avortul din unele ţări din America Latină, aflate sub alerta virusului Zika, au escaladat, deşi în majoritatea cazurilor întreruperea sarcinii este extrem de limitată de lege, potrivit unui studiu realizat de New England Journal of Medicine citat de EFE.