Cele mai citite
 


Franţa adoptă consultaţia medicală pe internet
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Printr-un decret publicat în Monitorul Oficial, Franţa autorizează consultaţiile medicale pe internet, pentru ca şi pacienţii izolaţi să aibă acces mai rapid la diagnostice şi tratamente. Medicii generalişti sunt totuşi sceptici faţă de această nouă abordare a consultaţiilor, scrie cotidianul Le Parisien.
Un diagnostic printr-un singur click este posibil de aici înainte. Folosită deja în câteva ţări, precum Elveţia şi Suedia, teleconsultaţia - pe calea web-ului - este autorizată oficial acum şi în Franţa. 'Prin acest decret, precizează ministrul Sănătăţii, Roselyne Bachelot, pacientul are posibilitatea să beneficieze de o consultaţie online.' Scopul acestei proceduri este de a pune capăt lipsei de cadre medicale de care suferă unele regiuni, unde trebuie uneori parcurşi 50 km pentru a ajunge la un specialist.

Consiliul Naţional al Ordinului Medicilor este mulţumit de publicarea decretului, aşteptată de câteva luni. În schimb, sindicatul medicilor generalişti nu este de aceeaşi părere. 'Mă opun acestui fel de medicină de tip fast-food, spune doctorul Michel Combier din conducerea sindicatului. Procedura ridică probleme grave, ce implică riscul unor diagnostice greşite sau al unor tratamente medicamentoase neadecvate.' Medicii 'online' vor putea prescrie şi reţete 'e-pacienţilor'.

Serviciul nu este gratuit. Nu s-a hotărât nimic, însă o astfel de consultaţie ar putea costa 22 euro, compensată sau nu, în funcţie de densitatea medicilor din regiunea respectivă. 'Nu trebuie confundate telerecomandarea şi teleconsultaţia', spune doctorul Jacques Lucas, vice-preşedinte al Consiliului Naţional al Ordinului Medicilor. În primul caz, se cer sfaturi pe internet şi se merge apoi la cabinetul specialistului.

Teleconsultaţia implică obligatoriu o examinare a pacientului, înainte sau după. 'Nu se poate face medicină oriunde. Pacienţii izolaţi din punct de vedere geografic vor merge la grupări de doctori - mici clinici, cabinete medicale dotate cu echipamentul necesar. Nu este vorba de dezumanizarea medicinii', încheie doctorul Jacques Lucas.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Libra Internet Bank - noi facilitati de creditare pentru cabinete medicale Libra Internet Bank a lansat cardul Libra Business Medical cu descoperit de cont şi creditul pentru echipamente medicale, garantat suplimentar de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, prin care cabinetele şi societăţile cu profil medical îşi pot finanţa activitatea, au anunţat, miercuri...
Ebola: Asistenta medicală franceză repatriată din Liberia, supusă unui 'tratament experimental' Tânăra asistentă medicală franceză, voluntar al organizaţiei Medecins sans Frontieres (MSF), care a contractat virusul Ebola în Liberia, a fost internată într-un spital militar din Franţa, unde este supusă unui 'tratament experimental', a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Marisol Touraine, citată de...
Franţa:'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România Afacerile companiilor private din Franţa care recrutează medici străini înfloresc, fiind vizaţi în general specialiştii din Est şi, mai ales, cei din România, comentează publicaţia Lunion presse, în ediţia sa de sâmbătă.
VIRUSUL ZIKA Primul caz de transmitere pe cale sexuală în Franţa Un prim caz de transmitere a virusului Zika pe cale sexuală a fost depistat în Franţa, la o femeie contaminată de partenerul ei întors din Brazilia, a aflat sâmbătă AFP dintr-o sursă medicală, confirmată de ministrul Sănătăţii, Marisol Touraine.
Nouă cadre medicale, decorate prin decret prezidenţial Preşedintele Traian Băsescu a decorat mai multe cadre medicale din Bucureşti pentru modul în care au acţionat în luna august a acestui an în cazul bebeluşilor salvaţi din incendiul de la Maternitatea Giuleşti, potrivit unui decret prezidenţial publicat, luni, în Monitorul Oficial.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în direct la sesiunea online "De vorbă cu Ministrul tău" Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, va participa la sesiunea online "De vorbă cu Ministrul tău" joi, la ora 16,00, se arată într-un comunicat al Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC), remis AGERPRES.