Cele mai citite
 


Prahova: Recepţii parţiale la proiectele de montare a sistemelor solare la centrele sociale şi medicale
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de persoane, respectiv 60 de copii de la Centrul de plasament Plopeni şi 135 de adulţi de la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap de la Nedelea, vor folosi de marţi apă încălzită cu ajutorul energiei solare, lucrările în cadrul acestor două obiective fiind recepţionate parţial.
Lucrările de înlocuire a sistemelor clasice de încălzire a apei cu sisteme solare sunt realizate în cadrul 'Programului de înlocuire sau completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energie solară, energie geotermală şi energie eoliană sau alte sisteme care conduc la îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului' derulat de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Absorbţie Fonduri Europene din cadrul CJ Prahova, Silvia Constantinescu, cinci locaţii din judeţ (Centrul de plasament Plopeni, Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap de la Nedelea, Complexul de servicii comunitare 'Sfânata Maria' de la Vălenii de Munte, Centrul de Plasament Breaza şi Complexul de servicii comunitare 'Sfântul Andrei' din Ploieşti) vor beneficia de astfel de sisteme în cadrul acestui proiect, lucrările urmând a fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 milioane lei, cofinanţarea din partea administraţiei judeţene fiind de 51%.

Directorul Centrului de plasament de la Plopeni, Ilie Vasile, a precizat că, pe perioada verii, consumul de gaze folosite pentru încălzirea apei se ridica la 1.000 lei/lună, iar odată cu instalarea noului sistem acest consum va fi redus la zero.

'Este vorba despre 32 panouri solare care încălzesc apa la 85 grade în două stocatoare de 3.000 litri. Se lucrează în tandem cu actualul sistem de încălzire format din două centrale şi două boilere de 1.000 de litri, existând posibilitatea de a se face comutare automată şi manuală. Vara se consumă doar apă caldă de la energia solară, iar pe timp de iarnă este necesar un aport de la centrala termică pentru încălzirea apei calde menajere', a declarat directorul tehnic al firmei constructoare, Orneanu Mihai.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Proiecte cu fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de lei, semnate la Ploieşti Ploieşti, 7 mai /Agerpres/- Două proiecte finanţate din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013 au fost semnate, luni, la Ploieşti, de directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, Liviu Muşat, valoarea acestora depăşind suma de 50 de milioane de lei.
Prahova: Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul Urlaţi unde sunt internate, în acest moment, 160 de persoane cu afecţiuni precum autism sau schizofrenie paranoidă, nu are niciun medic psihiatru angajat, serviciile medicale fiind asigurate de un specialist...
Prahova: Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Urlaţi, în continuare fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul prahovean Urlaţi funcţionează, de mai mulţi ani, fără niciun medic psihiatru angajat, în condiţiile în care beneficiarii centrului sunt persoane cu afecţiuni grave.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Prahova: Anchetă la un centru psihiatric unde o femeie cu autism internată de 21 de ani a născut un copil O femeie cu afecţiuni neuropsihice, care era internată de 21 de ani la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu handicap din oraşul Urlaţi, a născut un copil, iar autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil ca femeia să rămână însărcinată...
Prahova: Peste 6.000 de urgenţe, gestionate de ISU în acest an Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Şerban Cantacuzino' Prahova a prezentat marţi bilanţul pe acest an, potrivit căruia echipajele ISU au intervenit la 6.104 situaţii de urgenţă înregistrate în judeţ.