Cele mai citite
 


Camera a votat de două ori retrimiterea la comisii a OUG privind verificarea bolnavilor aflaţi în concediu medical
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Camera Deputaţilor a votat, marţi, de două ori, retrimiterea la comisii a ordonanţei de urgenţă prin care bolnavii aflaţi în concediu medical sunt verificaţi la domiciliu, PSD şi PNL calificând acest act normativ drept neconstituţional şi îndreptat împotriva cetăţenilor.
Prima retrimitere la comisie a fost solicitată de liderul grupului PDL, Mircea Toader, cererea democrat-liberalului fiind criticată vehement de partidele de opoziţie pe motiv că, astfel, ordonanţa îşi va face în continuare efectele.

Toader a precizat ulterior că a fost doar purtătorul mesajului ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, care ar fi solicitat retrimiterea la comisii.

Înainte de a fi supusă la vot retrimiterea la comisiile de specialitate, deputaţii PSD şi PNL au criticat rând pe rând prevederile actului normativ.

Astfel, pesedista Aura Vasile a spus că ordonanţa ar trebui supranumită 'poliţia medicală', întrucât jigneşte corpul medicilor, cetăţenii şi permite violarea domiciliului, în timp ce colegul său Bogdan Niculescu-Duvăz a susţinut că 'ideea că un pacient trebuie găsit la domiciliu şi, dacă se poate, şi în pat, cu temperatură este deplasată'.

'Mă alătur celor care consideră această ordonanţă un monument de prostie pentru că instituie suspiciunea ca politică de stat şi consideră cetăţenii români infractori', a spus, la rândul său, social-democratul Dan Mircea Popescu, susţinut şi de independentul Tudor Ciuhodaru, care a precizat că nu şi-ar fi închipuit vreodată că 'se poate institui arestul la domiciliu'.

De asemenea, liberalii, prin Victor Paul Dobre şi Horia Cristian, au subliniat că ordonanţa are un raport comun de respingere, întrucât 'poliţia română se va ocupa de cu totul altceva decât o face de la Cuza încoace' şi pentru că încalcă drepturile pacientului şi legea privind exercitarea profesiei de medic.

Prima tentativă de retrimitere a ordonanţei la comisii a înregistrat 95 de voturi pentru, 89 împotrivă şi 5 abţineri, însă, ulterior, liberalul Mihai Voicu a remarcat că ar fi fost necesare 96 de voturi pentru şi i-a solicitat preşedintelui de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean, să constate respingerea solicitării PDL şi a ministerului.

Intervenţia lui Mihai Voicu a dat naştere unor dezbateri pe procedură mai bine de jumătate de oră, deputaţii încercând să se lămurească dacă raportul comun al comisiilor sesizate pe fond a fost unul de admitere, cu un amendament care modifică titlul legii în sensul de a nu adopta ordonanţa, sau pur şi simplu de respingere.

În final, deputaţii au decis a doua oară retrimiterea la comisii a OUG, cu 100 de voturi pentru, 73 împotrivă şi 4 abţineri, opoziţia criticând 'precedentul' astfel creat prin resupunerea la vot.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senatul nu a luat o decizie în privinţa OUG privind controalele la domiciliul celor aflaţi în concediu medical Senatul nu a reuşit să ia, miercuri, nicio decizie privind Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care reglementează posibilitatea controalelor la domiciliu, cu poliţia, a angajaţilor care se află în concediu medical, aceasta neîntrunind suficiente voturi nici pentru a fi admisă, dar nici pentru a fi respinsă...
Parlament: Deputaţii şi senatorii au respins în această săptămână moţiunea de cenzură (sinteză) Moţiunea de cenzură "Victor Ponta pune în pericol statul de drept. Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD" a fost respinsă luni de plenul Parlamentului cu 154 voturi pentru, 12 împotrivă şi două anulate.
RETROSPECTIVE 2013 Camera Deputaţilor: 324 de legi adoptate, 9 moţiuni simple respinse La Camera Deputaţilor au fost adoptate în acest an 324 de proiecte legislative, au fost dezbătute 9 moţiuni simple, respinse însă la vot, activitatea acestui for legislativ continuând cu înfiinţarea a două comisii noi, cu modificări semnificative în componenţa grupurilor politice parlamentare, iar cinci...
Senat: Comisia juridică - raport favorabil la OUG privind suplimentarea posturilor la Avocatul Poporului Comisia juridică din Senat a dat marţi raport favorabil ordonanţei de urgenţă referitoare la suplimentarea locurilor de muncă în instituţia Avocatul Poporului.
Cotojman (FSHR): A apărut un nou proiect de OUG privind salarizarea personalului bugetar - îl respingem categoric Federaţia Sindicală Hipocrat din România (FSHR) respinge noul proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului bugetar, iar de săptămâna viitoare vor fi reluate protestele, a declarat marţi preşedintele FSHR, Ion Cotojman, după audierile de la Comisia pentru sănătate din Camera Deputaţilor...
Cameră: Orele suplimentare efectuate de personalul care a acordat asistenţă medicală victimelor de la Colectiv, plătite Camera Deputaţilor a adoptat marţi un proiect de lege referitor la modificarea ordonanţei privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în acest an, care stipulează ca orele suplimentare efectuate de personalul implicat în acordarea asistenţei medicale victimelor tragediei de la clubul...