Cele mai citite
 


Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon, a precizat el.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze de vaccin gripal trivalent, care conţine tulpinile recomandate de OMS - H1N1, H3N2 şi B.

Cseke Attila a spus că dozele de vaccin au costa 14.400.000 de lei, au fost comandate la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino şi achitate din fonduri bugetare ale Ministerului Sănătăţii pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Potrivit ministrului, vor fi vaccinate persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar, conform recomandărilor OMS.

Campania de vaccinare se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi.

Cseke Attila a spus că începând de marţi direcţiile de sănătate publică vor putea ridica dozele de vaccin repartizate de la Institutul Cantacuzino pentru a le distribui cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare.

Oficialul a subliniat că vaccinarea antigripală este recomandată şi pentru persoanele care nu intră în categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire, fiind singurul mod eficient de prevenire a îmbolnăvirilor.

El a subliniat că trebuie respectate regulile de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, acesta fiind un mod eficient de prevenire a îmbolnăvirilor.

Prof. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului Sănătăţii, a susţinut că anul acesta nu se aşteaptă o epidemie majoră de gripă sezonieră, cantitatea de vaccin comandată deocamdată asigură necesarul, iar dacă vor apărea probleme aceasta se va suplimenta.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii va achiziţiona un milion de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012, informează instituţia printr-un comunicat de presă remis miercuri.
Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii (MS) împotriva gripei de sezon va începe la sfârşitul acestei luni, ea vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripă.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon va începe săptămâna viitoare.