Cele mai citite
 


O noua speranta pentru pacientii cu scleroza multipla: Cercetatorii de la Roche au inregistrat progrese majore cu o noua molecula destinata tratamentului sclerozei multiple recurent - remisiva
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

 

Roche a anuntat recent rezultatele spectaculoase ale unui studiu clinic cu un nou medicament destinat tratamentului sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR), cea mai comuna(1) forma a sclerozei multiple. Utilizarea acestui nou medicament a dus la o reducere inalt semnificativa a activitatii bolii, masurata prin reducerea leziunilor cerebrale si a ratei de recadere. Pacientii cu scleroza multipla recurent - remisiva inregistreaza recaderi si leziuni nervoase care le pot afecta semnificativ calitatea vietii.

 

 

Reducerea numarului total de leziuni cerebrale detectate, observata prin tehnici imagistice de rezonanta magnetica (IRM) a fost semnificativa – de peste 89% in cazul folosirii noii molecule, comparativ cu placebo.
 
„Aceste rezultate de eficacitate a produsului sunt printre cele mai remarcabile demonstrate intr- un studiu clinic de faza II pentru scleroza multipla recurent-remisiva, si arata ca acest nou medicament poate avea potential in a oferi beneficii pacientilor cu aceasta boala”, a spus Prof. Ludwig Kappos, principalul investigator al studiului, de la Sectia de Neurologie a Spitalului Universitar din Basel, Elvetia.
 
Noua molecula dezvoltata de cercetatorii de la Roche pentru tratamentul sclerozei multiple recurent-remisiva (SMRR) este un anticorp monoclonal umanizat in faza experimentala, conceput pentru a tinti selectiv anumite celule despre care se crede ca joaca un rol critic in scleroza multipla, interactionand apoi cu sistemul imunitar al pacientului pentru a elimina aceste celule.
 
Despre scleroza multipla
 
Scleroza multipla (SM) este o boala autoimuna ce afecteaza sistemul nervos central (SNC) si este una dintre principalele cauze de invaliditate neurologica la adultii tineri(2.3,). Sistemul imunitar ataca in mod incorect tesutul nervos sanatos al SNC, fapt care afecteaza transferul de mesaje de la SNC catre restul corpului(4). Simptomele sunt imprevizibile si variaza de la pacient la pacient, printre cele foarte frecvente amintite in literatura de specialitate fiind furnicaturi, amorteala, durere, vorbire neclara,vedere neclara sau dubla. Unii pacienti pot prezenta slabiciune musculara, echilibru sau coordonare precara si tremuraturi, precum si senzatii modificate, probleme de memorie si de concentrare. In cazul sclerozei multiple severe, pacientii au simptome permanente, printre acestea fiind paralizia partiala sau completa si dificultati de vedere, vorbire si memorie. Conform estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproximativ 1,3 milioane de oameni din intreaga lume au fost diagnosticati cu scleroza multipla(5). Majoritatea acestora prezinta primele simptome de la varste cuprinse intre 20 si 40 de ani(6). Scleroza multipla recurent-remisiva (SMRR) este cea mai comuna forma de scleroza multipla, intalnindu-se in aproximativ 85% din cazuri(1). SMRR este caracterizata de exacerbari acute cu recuperare integrala sau partiala intre atacuri.
 
Pentru detalii suplimentare legate de aceasta boala, va rugam sa contactati medicul specialist.
 
Pentru relatii suplimentare, va rugam sa contactati:
 

Sandra Baicu
Communication Officer
Roche Romania

0212064701

 

sandra.baicu@roche.com

 

www.roche.ro

Notare
Comentarii
de iulia
CAT TIMP VA MAI TRECE PANA CE OAMENII DE STIINTA VOR FI SIGURI DE ACEASTA DESCOPERIRE? E FOARTE GREU SA TRAIESTI CU O ASA BOALA, MAI ALES ATUNCI CAND APAR DURERILE.

de daria
prin program national NICIODATA ....prin SPONSORIZARI esti un COBAY , cand VOR iti dau cand nu NU si esti la corvoada lor ........ de ce bolnavul nu trebuie sa stie rezultatul de la RMN ? ANALIZE ? cand primeste un tratament pe studiu ? cunosc o doamna pe studiu cu copaxone , la 6 luni face RMN si ANALIZE, de fiecare data i se spune ca este in regula .... totul este o minciuna ,,aceasta doamna isi face RMN und anual apar leziuni demielinizante noi totiul e o smecherie, minciuna di doctorimea primeste bani grei ca promoveaza produse contrafacute . de ce bolnavii nu primesc mulecule noi , daca rahatu asta de sistem se tot lauda cu ele ? sau le aduc pentru " pile cunostinte si relatii "

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un anticorp poate deveni o nouă pistă pentru un medicament împotriva sclerozei multiple Un anticorp posedând potenţiale efecte terapeutice împotriva sclerozei multiple, numită şi scleroza în plăci, cea mai frecventă cauză de handicap neurologic la adulţii tineri, oferă perspective pentru un nou medicament care să lupte împotriva maladiei, potrivit cercetătorilor de la Institut National...
Comunicat de presă - Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN) A- XI-a ediţie a şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie
În România aproximativ 10.000 de persoane suferă de scleroză multiplă Ziua Mondială a Sclerozei Multiple este marcată pe 30 mai şi are ca scop creşterea gradului de conştientizare a ceea ce înseamnă această boală autoimună, se arată într-un comunicat al Societăţii de Scleroză Multiplă remis marţi.
Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii Bolile neurologice îi afectează tot mai mult pe tineri Scleroza multiplă, neuropatiile periferice, boala Parkinson sunt afecţiuni neurologice a căror incidenţă este în creştere şi la populaţia tânără.
Bolile autoimune pot fi efectul secundar al unui sistem imunitar foarte puternic Procesul de evoluţie poate fi răspunzător pentru majoritatea bolilor autoimune, aşa cum este lupusul, scleroza multiplă sau artrita reumatoidă, conform unui nou studiu care ajunge la concluzia că oamenii care suferă de astfel de afecţiuni au sisteme imunitare foarte puternice, capabile să lupte împotriva...
Prof. dr. Ovidiu Băjenaru: Scleroza în plăci, o problemă de sănătate publică Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a reliefat miercuri, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Scleroză Multiplă (în plăci), că afecţiunea este cea mai invalidantă boală a adultului tânăr şi de aceea constituie o problemă de sănătate publică...