Cele mai citite
 


Guvernul reduce necesarul finanţat prin FNUASS pentru Programele naţionale de sănătate de evaluare
joi, 28 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Finanţarea Programelor naţionale de sănătate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ din Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUASS) se reduce cu circa 30 de milioane de lei, potrivit unei hotărâri de Guvern publicate marţi în Monitorul Oficial.
Conform HG pentru modificarea şi completarea HG 261/2010 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anul 2010, pentru Programele naţionale de sănătate de evaluare, profilactice şi cu scop curativ finanţate din FNUASS este prevăzut un buget necesar de aproape 2,292 miliarde de lei din credite de angajament şi tot atât din credite bugetare.
Din totalul de circa 4,584 miliarde de lei, aproape 2,3 miliarde de lei provin din transferuri de la bugetul Ministerului Sănătăţii (MS), prin credite de angajament şi credite bugetare în proporţii egale.
În vechea HG 261/2010 se prevedeau, prin FNUASS, peste 2,307 miliarde de lei din credite de angajament şi încă pe atât din credite bugetare. Din totalul de peste 4,614 miliarde de lei, aproape 2,53 miliarde de lei proveneau din transferuri de la MS, prin credite bugetare şi de angajament.
Hotărârea de Guvern a fost luată în şedinţa din 20 octombrie.
Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii va promova, în perioada următoare, un pachet legislativ care urmăreşte eficientizarea mai multor domenii din sănătate - atât financiar, cât şi în domeniul resurselor umane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Datoriile Ministerului Sănătăţii şi CNAS către farmacii, distribuitori şi producători - 935 milioane lei Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Datoriile Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către farmacii, distribuitori şi producători au ajuns la 935 milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei...
UPDATE Comisiile reunite de sănătate: Bugetele MS şi CNAS pentru 2016, avizate favorabil Comisiile de sănătate ale Parlamentului au avizat favorabil vineri bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.
Guvernul a aprobat programele naţionale de sănătate derulate şi finanţate în 2015 şi 2016 de MS şi CNAS Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, programele naţionale de sănătate care vor fi derulate şi finanţate în 2015 şi în 2016 de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează Biroul de presă al Executivului.
Comisiile de buget-finanţe: Bugetele MS şi CNAS pe 2016, adoptate Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului au adoptat duminică, fără amendamente, bugetul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pe anul 2016, cu majoritate de voturi.
Dr Rafila consideră că activitatea MS şi a CNAS referitoare la programale naţionale de sănătate ar trebui individualizate, în 2013 Activitatea Ministerului Sănătăţii şi a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ar trebui individualizate în anul 2013, a afirmat marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii conf. Alexandru Rafila cu prilejul lansării proiectului "Mecanisme de consultare între autorităţi şi asociaţiile de pacienţi"...
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.