Cele mai citite
 


România ar putea deveni lider regional în cooperarea pentru combaterea HIV/SIDA
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu s-a întâlnit, miercuri, cu subsecretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite Michel Sidibe, director executiv al Programului Comun al Naţiunilor Unite privind HIV/SIDA (ONUSIDA), cei doi evaluând posibilitatea ca România să îşi asume rolul de lider regional şi în cooperarea privind combaterea HIV/SIDA, pe baza experienţei acumulate la nivel naţional, informează un comunicat transmis AGERPRES de MAE.

Cei doi oficiali au evidenţiat rolul acestui program în susţinerea eforturilor autorităţilor române pentru HIV/SIDA.

Subsecretarul general al ONU a subliniat că aceste eforturi conjugate au condus, pe de o parte, la limitarea răspândirii HIV/SIDA în România, iar pe de altă parte la dezvoltarea în ţara noastră a unui program cu valoare de model, recunoscut la nivel internaţional, de asistenţă integrată a persoanelor infectate cu HIV.

"Criza economică globală prin care trecem pune şi mai mult în evidenţă necesitatea de a acţiona în comun pentru combaterea HIV/SIDA, pe fondul interdependenţelor între eforturile de combatere a maladiei şi problemele economice, sociale şi cele legate de respectarea drepturilor omului pe plan internaţional", a declarat Bogdan Aurescu, potrivit comunicatului de presă.

Întrevederea s-a desfăşurat în contextul participării directorului ONUSIDA la reuniunea regională anuală a ONUSIDA, care are loc la Bucureşti, în perioada 12-14 mai.

Programul comun al Naţiunilor Unite pentru HIV/SIA a fost înfiinţat la 1 decembrie 1995 şi şi-a început activitatea, efectiv, în ianuarie 1996. Principalul obiectiv al acestei instituţii îl reprezintă reacţia accelerată, cuprinzătoare şi coordonată în plan global la epidemia de HIV, prin punerea în comun a eforturilor şi resurselor Secretariatului ONUSIDA şi ale unui număr de 10 agenţii specializate şi structuri din sistemul Naţiunilor Unite, numite, generic, "co-sponsori".

Programul este condus de un director executiv, numit de secretarul general al ONU. În prezent, funcţia este deţinută, de la 1 ianuarie 2009, de Michel Sidibe (Mali). AGERPRES/ (AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România, în pericol de epidemie de HIV România este în pericol să cadă pradă unei epidemii de HIV în rândul consumatorilor de droguri injectabile în lipsa banilor destinaţi prevenirii contactării virusului, avertizează experţi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citaţi de revista americană Time, în ediţia din 13-20 septembrie.
Ziua Mondială Anti SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni Bucureşti, 30 nov /Agerpres/ - Ziua Internaţională de Luptă împotriva SIDA va fi marcată miercuri prin diferite acţiuni şi evenimente, ocazie cu care se va face un apel pentru continuarea efortului de combatere a virusului HIV prin finanţarea programelor de prevenire şi tratament.
Creştere alarmantă a cazurilor de SIDA în Europa de Est, inclusiv în România În pofida campaniilor de prevenire şi a progreselor medicinei, din 2001 se observă o creştere alarmantă a numărului de persoane infectate cu virusul HIV în Rusia, Ucraina şi România, scrie săptămânalul Le Point în ediţia online de miercuri.
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
România - un exemplu prin programul HIV/ SIDA Bucureşti, 3 dec /Agerpres/ - Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat, joi, că programul românesc de luptă împotriva HIV/ SIDA reprezintă o realitate.
Mureş: ADV România propune înfiinţarea unei comisiei de intervenţie pentru bolnavii cu HIV/SIDA Şefa centrului Mureş al Fundaţiei Alături de Voi (ADV) România, Carmen Speranţa Ciulea, a declarat, marţi, că în urma unor discuţii purtate, la Târgu Mureş, cu reprezentanţii instituţiilor sociale de stat şi cu o serie de organizaţii neguvernamentale de anul viitor aici s-ar putea înfiinţa o comisie...