Cele mai citite
 


Constanţa: Naşterile în apă sub hipnoză stârnesc interesul tot mai multor viitoare mămici
joi, 28 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete, Altfel de medicina
 

Maternităţile private sunt din ce în ce mai căutate de viitoarele mămici, iar aproape toate cele care preferă să nască pe cale naturală aleg să o facă subacvatic, a declarat, pentru AGERPRES, Sorina Voicu, assistant manager la Isis Medical Center - Constanţa.

Potrivit acesteia, gravidele sunt receptive şi la o nouă tehnică aplicată în clinica pe care o reprezintă, aceea de a li se induce o stare de hipnoză, astfel încât mămicile să fie ''mai relaxate, mai echilibrate'' în timpul naşterii.


'Anul trecut, la puţin timp după inaugurarea clinicii, am avut o premieră naţională, naşterea în apă prin hipnoză şi de atunci mămicile vor aşa ceva. Le induc transa şi le ghidez pe parcursul travaliului sau învaţă ele anumite tehnici de autohipnoză, în cadrul unor cursuri pregătitoare. Este nevoie de o pregătire anterioară, pentru ca mămicile să se familiarizeze cu starea de hipnoză, de relaxare. Este mai greu să te relaxezi în travaliu şi atunci este nevoie să înveţi tehnicile dinainte. Este vorba de fapt de o stare de relaxare profundă, în care pacienta este conştientă de ceea ce se întâmplă în jurul ei, poate comunica, se poate mişca, numai că este centrată mai mult către interiorul ei şi către ceea ce simte. Astfel, mămicile sunt relaxate, nu suferă, sunt mai echilibrate', a explicat Sorina Voicu, care este şi psihoterapeut în cadrul clinicii private.


La Isis Medical Center, naşterea costă 1.000 de euro, indiferent de modalitatea prin care este făcută (cezariană sau pe cale naturală), în pachetul de servicii intrând 7 zile de spitalizare în rezerve dotate conform standardelor europene, îngrijirile necesare dinainte şi după naştere, atât pentru mamă, cât şi pentru nou-născut, tratament, hrană, consumabile, cât şi pat pentru un însoţitor în aceeaşi rezervă în care sunt mama şi copilul.
'Majoritatea mămicilor stau cu însoţitor, acesta fiind de regulă soţul sau una dintre bunici. Dacă însoţitorul doreşte să mănânce la noi plăteşte în plus 50 de lei pe zi', a precizat reprezentanta centrului medical.
Naşterile în apă se fac într-o cadă specială prevăzută, printre altele, cu suport pentru mâini şi picioare, reglabile, pentru a putea fi adaptate la dimensiunile pacientei, precum şi cu un sistem de dezinfectare a instalaţiei.
Pentru că angajaţii clinicii pun accent pe conceptul de familie, ei încurajează ca la naştere să poate asista şi tăticul, acesta, dacă doreşte, având posibilitatea de a tăia el cordonul ombilical al bebeluşului.
Printre avantajele naşterii în apă sunt, conform specialiştilor, relaxarea musculaturii şi calmarea durerilor mamei, iar pentru copil se diminuează stresul naşterii, acesta ieşind dintr-un mediu lichid într-unul tot lichid, adaptarea acestuia la mediul extrauterin făcându-se mai rapid.


Viitoarele mămici beneficiază atât de hidroterapie, cât şi de meloterapie, aromoterapie sau pot utiliza mingiile de travaliu care grăbesc naşterea, în prezenţa unui personal calificat în domeniu.


Lunar, la Isis au loc între 70 şi 100 de naşteri, iar medicii spun cu satisfacţie că, în acest an, s-au născut şase perechi de gemeni.
'Foarte multe viitoare mame fac eforturi pentru a naşte într-o clinică privată', a afirmat Sorina Voicu, menţionând că pentru a veni în sprijinul acestora Isis a încheiat parteneriate cu anumite unităţi bancare pentru a facilita obţinerea de credite de către persoanele care doresc să apeleze la serviciile maternităţii, pacientele putând achita contravaloarea acestora în zece rate lunare, fără a se percepe dobândă.


Conform cadrelor medicale de la maternitatea privată, nu doar persoane din judeţul Constanţa apelează la serviciile celor 17 medici angajaţi şi colaboratori ai unităţii, ci şi din Brăila, Galaţi, Tulcea şi chiar şi din Bucureşti, Iaşi şi Suceava.
Mulţi dintre angajaţi au preferat clinica privată, plecând de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru a lucra în condiţii moderne şi pe salarii tentante.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii de la sate din Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa vor beneficia de consultaţii fără a se deplasa la oraş Aproape 200 de medici de familie din mediul rural din judeţele Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa au primit echipamente portabile pentru diverse analize şi au fost instruiţi cum să le folosească, astfel încât bolnavii cronici nu vor mai trebui să parcurgă zeci de kilometri până la oraş pentru a-şi efectua...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Naşterea prin cezariană, preferată de mame Naşterea prin cezariană este preferată de mame, în detrimentul naşterii naturale, relevă un comunicat remis AGERPRES, miercuri, după Congresul Naţional de Obstetrică Ginecologie.
Galaţi: Medic ginecolog acuzat de malpraxis Gălăţeanul Costel Cristofan a depus, miercuri, plângeri la comisia de malpraxis a Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, la Colegiul Medicilor şi la Spitalul de Urgenţă Sf. Andrei din localitate, dar şi la Ministerul Sănătăţii, acuzând un medic ginecolog că nu a participat la naşterea fiicei lui deşi...
Un bebeluş cu o greutate record, de 6 kilograme, s-a născut la maternitatea din Zalău Un bebeluş cu o greutate de aproape 6 kilograme s-a născut, pe cale naturală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, iar medicii susţin că naşterea fără cezariană a unui copil cu o astfel de greutate este o premieră pentru unitatea spitalicească.
Galaţi: Operaţie de prelevare de organe în premieră la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei O operaţie de prelevare de organe de la un bărbat de 42 de ani, aflat în moarte clinică, s-a efectuat în premieră şi s-a încheiat cu succes, vineri, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi.