Cele mai citite
 


O femeie din India şi-a aruncat fetiţa nou-născută pe geam
joi, 28 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie din India, care născuse prematur gemeni, a fost arestată la Bombay după ce a fost acuzată că şi-a aruncat pe geam unul dintre nou-născuţi, fetiţa, informează surse din poliţie şi de la spitalul unde se afla femeia, relatează AFP.
Femeia este acuzată că şi-a aruncat marţi dimineaţă bebeluşul pe fereastra de la toaletă, de la parterul spitalului din Bombay unde născuse. Copilul a murit din cauza rănilor la cap. Mama a spus prima dată că i s-a furat fetiţa, dar imagini filmate de camerele de supraveghere au arătat-o intrând la toaletă cu copilul şi ieşind fără el. A fost arestată pentru abandonarea copilului, dar, potrivit unui inspector de poliţie, ar putea fi acuzată de omor.

Potrivit presei indiene, gemenii - un băiat şi o fetiţă - s-au născut la şapte luni jumătate, fiind aduşi la spital pentru că aveau greutate mică.

Asociaţiile pentru drepturile omului şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea în privinţa avortului selectiv, bazat pe sexul copilului, şi a uciderii fetiţelor în India, mai ales în zonele rurale. Preferinţa pentru băieţi se datorează rolului central pe care îl au fiii în cadrul ceremoniilor funerare hinduse. Faptul că părinţii trebuie să dea o importantă zestre când fetele se mărită şi ideea că o fată reprezintă o povară financiară, în timp de fiul este un sprijin al familiei, sunt factori semnificativi în societatea tradiţională indiană.

'Eram fericiţi că aveam gemeni. N-aveam nicio problemă cu fata', a spus totuşi mama care ar putea fi acuzată de infanticid.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: Doi gemeni s-au născut la interval de 38 de zile Doi gemeni s-au născut prematur în Statele Unite la interval de 38 de zile şi sunt teferi momentan graţie asistenţei acordate de medici.
Argeş: Gemeni născuţi prematur, transferaţi la Bucureşti Doi gemeni născuţi prematur în urmă cu aproape zece zile la spitalul din Câmpulung Muscel au fost transferaţi joi seară la o clinică specializată din Bucureşti, unde se va încerca menţinerea loc în viaţă.
Incredibilul efect vindecator al atingerii mamei Corpul uman nu este doar un sistem biochimic si genetic, dinamic si sofisticat; exista puternice aspecte energetice, emotionale si psihologice care interactioneaza decisiv cu partile lor corespondente ale corpului si pot face o diferenta cat se poate de masurabila in functiile noastre fiziologice...
Neamţ: DSP a finalizat ancheta în cazul bebeluşului decedat în secţia de nou-născuţi a Spitalului Judeţean Cauza decesului în cazul nou-născutului prematur geamăn născut în 9 iulie 2016 prin operaţie cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este hemoragia cerebrală, în contextul bolii hemoragice, a concluzionat ancheta Direcţiei de Sănătate Publică, pe baza raportului necropsiei.
India: Un fetus de 2,5 kilograme a fost scos din abdomenul unui adolescent Medici de la un spital din statul indian Uttar Pradesh (nordul ţării) au descoperit şi au scos un geamăn din abdomenul unui adolescent internat cu dureri de stomac.
O femeie a născut gemeni identici la o diferenţă de 24 de zile într-un spital din Boston O femeie a născut gemeni univitelini la o diferenţă de 24 de zile într-un spital din Boston, dintre care primul după doar 24 de săptămâni de sarcină, potrivit ziarului Boston Globe, citat joi de agenţia EFE.