Cele mai citite
 


Mulţi bolnavi de holeră din Haiti susţin că au băut apă potabilă
joi, 28 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Multe dintre persoanele spitalizate în Haiti după ce au fost diagnosticate cu holeră susţin că au băut apă tratată, o informaţie care suscită îngrijorarea autorităţilor ce gestionează maladia care a provocat moartea a 284 de persoane până în prezent, relatează AFP.
Epidemia de holeră care a apărut săptămâna trecută în nordul ţării a fost pusă pe seama slabei calităţi a apei. Principala temere este ca aceasta să nu se răspândească şi în capitală, unde sute de mii de persoane se îngrămădesc în tabere temporare după seismul de la 12 ianuarie soldat cu 250.000 de morţi.

'Nu am băut decât apă potabilă', a declarat un bolnav în vârstă internat într-un spital din Arcahaie.

Apa din regiune provine în principal de la râul Artibonite, infectat cu holeră. După tratare, apa 'curată' este depozitată în mici saci de plastic albaştri transportaţi cu camioanele şi distribuiţi populaţiei.

Directorul general al Ministerului Sănătăţii, Gabriel Thimote, susţine însă că apa din săculeţii albaştri, care poartă menţiunea 'purificată', nu este, poate, bună pentru sănătate.

Marţi circulau în Haiti zvonuri portrivit cărora soldaţii nepalezi din Misiunea ONU în Haiti (MINUSTAH) ar fi declanşat epidemia la Mirebalais, pe un afluent al Artibonite care izvorăşte din munţi.

MINUSTAH a dezminţit rapid aceste zvonuri. Unii cred 'că materii organice umane deversate într-un râu la Mirebalais de către MINUSTAH au provocat epidemia de holeră în Haiti (...) dar misiunea foloseşte şapte fose septice' situate departe de râu, se precizează într-un comunicat oficial.

Bolnavii de holeră din Haiti stau de multe ori pe paturi de campanie în spitale mici, lipsiţi de multe ori chiar de perfuzii, deşi sunt prea slăbiţi pentru a se mişca.

În spitalul din Arcahaie, bolnavii mai puţin grav stau pe bănci în curtea spitalului, în timp ce muncitori cu măşti lucrează la construcţia unui nou corp al unităţii medicale, mai relatează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră: 253 de morţi în Haiti, 3.115 spitalizaţi Port-au-Prince, 24 oct /Agerpres/ - Epidemia de holeră în Haiti a făcut 253 de morţi, dintre care doi într-un sat din apropiere de Port-au-Prince, şi 3.115 persoane sunt spitalizate, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat duminică.
Peste 500 de morţi de holeră în Haiti Epidemia de holeră care a lovit Haiti a provocat moartea a peste 500 de persoane, potrivit site-ului Ministerului Sănătăţii din acest stat, relatează AFP.
Uraganul Matthew: 1.000 de morţi în Haiti (date neoficiale) Numărul neoficial al persoanelor decedate în Haiti în urma uraganului Matthew a crescut, duminică, la 1.000 de persoane, informează Reuters. Potrivit agenţiei de protecţie civilă, cifra oficială este de 336 de morţi, numărătoarea avansând cu dificultate deoarece autorităţile trebuie să viziteze fiecare...
Haiti: Holera se extinde în Port-au-Prince, pe fondul lipsei măsurilor de luptă împotriva bolii Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
ONU lansează o amplă campanie de eradicare a holerei în Haiti ONU a lansat un apel de strângere a 2,2 miliarde de dolari pentru o campanie de eradicare a holerei în Haiti, maladie la originea căreia se află, potrivit experţilor, Căştile albastre nepaleze prezente în această ţară, transmite AFP.