Cele mai citite
 


Galaţi: Spitalul Clinic Sf. Apostol Andrei îşi va moderniza ambulatoriul
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Galaţi, 27 oct /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a organizat miercuri evenimentul de informare a grupului ţintă în cadrul proiectului 'Modernizare, extindere şi dotare ambulatoriu integrat de specialitate al Spitalului Clinic Sf. Apostol Andrei'.
Potrivit unui comunicat transmis miercuri de CJ, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional şi are un buget total de peste 11,2 milioane lei.
Pe parcursul celor 16 luni de derulare a proiectului se doreşte extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea cu echipamente performante de investigaţie a Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf. Apostol Andrei' Galaţi.
'Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt reprezentate de modernizarea spaţiilor şi instalaţiilor aferente Ambulatoriului, introducerea unui serviciu medical nou prin extinderea imobilului Ambulatoriului prin realizarea unei construcţii unde va funcţiona un laborator RMN şi dotarea a 30 de cabinete medicale', a precizat directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Galaţi, Laura Angheluţă.
Prin acest proiect se va achiziţiona aparatură de investigaţii medicale de care va beneficia întreaga populaţie a judeţului Galaţi. Astfel, vor fi organizate licitaţii pentru cumpărarea unui aparat angio-RMN de înaltă performanţă, un fluoroscop urologic, un ecocardiograf, un analizator automat biochimie, un analizator automat imunologie, un analizator automat hematologie, un spirometru cu memorie, un ecodopler, un video colonoscop, un EKG portabil cu interpretare, un EKG simplu, două truse microchirurgie, două laringoscoape, două lampi pentru scialitică, un aspirator chirurgical, cinci aparate pentru hemoroizi, un biomicroscop oftalmo cu aplanometru, un perimetru cu cupolă electronică, o trusă de lentile oftalmologice, două electrocautere, o centrifugă unghiulară, un cititor de stipuri de urină, o trusă de consultaţie ORL, un analizator automat coagulare, cinci etuve, autoclav, un microscop, un citoscop şi un electromiograf.
Pe lângă aparatura medicală ce va fi achiziţionată, se vor face şi dotări cu mobilier nou pentru toate cabinetele medicale din ambulatoriul spitalului, precum şi mese pentru instrumentele medicale, paravane medicale, scaune pentru pacienţi, paturi de spital, o masă ginecologică, un scaun de consultaţie ORL şi două scaune dentare electrice complet echipate.
Cabinetele medicale care vor intra în programul de dotare sunt: cabinetul de gastroenterologie, cel de chirurgie generală, cabinetul de chirurgie vasculară, obstretică-ginecologie, urologie, oftalmologie, cardiologie, neurologie, laboratorul clinic-ambulatoriu, cabinetul ORL, zona de explorări funcţionale şi imagistică medicală, cabinetul de chirurgie maxilo-facială. Vor fi reabilitate şi cabinetele de audiometrie, psihiatrie, dermatovenerologie, alergologie şi imunologie clinică, hematologie, endocrinologie, radioterapie, geriatrie şi gerontologie, chirurgie toracică, neurochirurgie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, oncologie medicală, ortopedie şi traumatologie, medicină internă, nefrologie şi cabinetul de medicină internă - diabet, nutriţie şi boli metabolice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Ambulatoriu după standarde europene, la Spitalul Judeţean Consiliul Judeţului(CJ) Galaţi a finalizat, joi, proiectul de modernizare, extindere şi dotare a ambulatoriului integrat de specialitate al Spitalului Clinic 'Sf. Apostol Andrei', care va prelua activitatea a patru policlinici din municipiul Galaţi.
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...
Harghita: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, reabilitat din fonduri europene Un număr de 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a câştigat un proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Contractul de finanţare pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean Harghita, semnat Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi reabilitat şi dotat din fonduri europene, după ce Consiliul Judeţean Harghita a câştigat un important proiect în cadrul Programului Operaţional Regional.
Bistriţa-Năsăud: Contracte de peste 2,2 milioane euro pentru dotarea Policlinicii Bistriţa, semnate de Consiliul Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a semnat, marţi, două contracte în valoare totală de peste 2,2 milioane euro pentru dotarea cu aparatură a policlinicii din Bistriţa, aflate în subordinea Spitalului de Urgenţă Judeţean.