Cele mai citite
 


Ministrul Ialomiţianu: Problemele din sănătate, vizate de rectificarea bugetară
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 oct /Agerpres/ - Guvernul urmează să opereze în perioada următoare a doua rectificare bugetară pentru anul 2010, fiind vizate în primul rând problemele din domeniul Sănătăţii, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu.
'Se fac analize, va fi o rectificare bugetară, dar să vedem care sunt beneficiarii. Sunt probleme în Sănătate, să vedem cum le putem rezolva. Dar, fără un plan de măsuri în Sănătate, nu rezolvăm problemele', a spus Ialomiţianu, aflat la Parlament, pentru dezbaterea moţiunii de cenzură.
Deputatul UDMR Petru Lakatos a negat că s-ar fi discutat, marţi, în şedinţa de coaliţie împreună cu reprezentanţii FMI, subiectul rectificării bugetare, dar a atras atenţia că 'e clar' că trebuie operată o nouă rectificare de buget.
'Despre evidenţe nu are rost să discuţi cu FMI-ul, e clară treaba şi vă explic de ce. Sunt miniştri care uită că o regrupare în cadrul bugetului este tot o rectificare a bugetului. La ora actuală, la Comisia de buget (din Camera Deputaţilor - n.r.) sunt trei iniţiative legislative ale Guvernului, care n-au putut fi discutate, pentru că s-au prezentat ca ordonanţe sau iniţiative legislative şi s-a ajuns la concluzia că implică modificarea bugetului şi trebuie discutate în comun cu comisia similară de la Senat şi trebuie discutate tot în comun în cele două Camere', a explicat Petru Lakatos.
Totodată, el a invocat şi necesitatea ca fondurile să fie redistribuite pe anumite programe derulate de ministere. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prima rectificare bugetară din acest an;cei mai mulţi bani merg la Muncă, Interne,Educaţie şi Sănătate Prima rectificare din acest an a bugetelor de stat şi asigurărilor sociale propusă de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) prevede majorarea per sold a veniturilor bugetului general consolidat cu 2,92 miliarde de lei şi a cheltuielilor bugetului general consolidate tot cu aceeaşi sumă, domeniile care...
RETROSPECTIVE 2013 Camera Deputaţilor: 324 de legi adoptate, 9 moţiuni simple respinse La Camera Deputaţilor au fost adoptate în acest an 324 de proiecte legislative, au fost dezbătute 9 moţiuni simple, respinse însă la vot, activitatea acestui for legislativ continuând cu înfiinţarea a două comisii noi, cu modificări semnificative în componenţa grupurilor politice parlamentare, iar cinci...
Buicu: Prin atacarea la CCR a modificărilor legii privind reforma în sănătate pierd personalul medical şi pacienţii Preşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, dr. Florin Buicu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că prin atacarea de către Guvern la Curtea Constituţională a modificărilor aduse legii privind reforma în domeniul sănătăţii, personalul medical pierde două etape importante.
PNL propune un proiect de lege privind prevenţia în sănătate Liderul deputaţilor PNL, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că a transmis grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat o scrisoare prin care le solicită să fie co-partenere la un proiect de lege privind prevenţia în sănătate care ar trebui să fie adoptat până la sfârşitul lunii iunie 2016...
Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară (Deutsche Welle) 'Republica Moldova, la început de catastrofă umanitară', scrie Deutsche Welle într-o analiză a situaţiei cu care se confruntă în prezent populaţia de peste Prut ca urmare a instabilităţii politice de la Chişinău.
Opoziţia consideră că proiectul de buget este 'nerealist' şi reprezintă 'victoria grupurilor de interese' Parlamentarii PSD+PC şi PNL din comisiile reunite pentru buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi Senat şi-au exprimat vineri neîncrederea în proiectul bugetului de stat pe anul 2011, propus de Ministerul Finanţelor Publice.