Cele mai citite
 


Bihor: Lucrări de reabilitare în spitalele orădene, anunţate de autorităţi
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 27 oct /Agerpres/ - Reprezentanţii Primăriei Oradea şi ai Consiliului Judeţean Bihor au anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă comună, o serie de măsuri pentru reabilitarea şi modernizarea spitalelor orădene, inclusiv a celui mai mare spital judeţean, preluat recent de primărie de la CJ Bihor.
Sistemul integrat de management, coordonat de Primăria Oradea, mai cuprinde Maternitatea, Spitalul de neuropsihiatrie, Spitalul de pneumoftiziologie şi Spitalul Municipal.
Potrivit primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, la Spitalul Judeţean se lucrează la reabilitarea şi recompartimentarea a trei secţii - ortopedie, chirurgie şi cardiologie -, pentru care s-au alocat trei milioane de lei şi vor fi finalizate la sfârşitul anului. Tot aici, a demarat proiectul tehnic pentru reabilitarea blocului operator, unde va fi amenajată o sală de operaţii pentru chirurgia cardiovasculară.
La Spitalul Municipal se lucrează la reabilitarea a patru etaje, o investiţie de aproximativ opt milioane de lei, şi s-a demarat licitaţia pentru achiziţia şi montarea liniei de radioterapie necesară secţiei de oncologie, care va funcţiona, din anul 2011, într-un centru specializat, pentru echipamente fiind alocată suma de 25 de milioane de lei.
La Maternitatea orădeană, se va reabilita şi dota ambulatoriul, cu începerea lucrărilor la sfârşitul lunii noiembrie, în valoare estimată de 3,6 milioane de lei, din care aparatura un milion de lei.
În ceea ce priveşte Spitalul de neuropsihiatrie, s-a contractat proiectul tehnic de reabilitare a unui corp de clădire, pentru bolile infecţioase, lucrările urmând să înceapă în decembrie.
Întrebat despre primele rezultate ale managementului unic al spitalelor, realizat de Primăria Oradea, primarul Bolojan a răspuns că despre rezultate se va putea vorbi la sfârşitul anului, după şase luni de la preluare.
'Faptul că astăzi venim cu nişte măsuri concrete este un efect al unei administrări de tip unic susţinută în mod conştient de Primăria Oradea, de Consiliul Judeţean, de partidele politice din judeţul Bihor', a afirmat Bolojan.
El a susţinut că, spre deosebire de alte oraşe, în sistemul sanitar orădean s-a reuşit să se depăşească problemele administrative, care sunt rezolvate în linii mari, ceea ce este mare avantaj.
'Noi trebuie să insistăm să rezolvăm problemele medicale. Cele administrative, prin mecanismele pe care le-am conceput, sunt funcţionale. La final de an, după cele şase luni, vom putea trage o linie şi să vedem ce s-a reuşit să se facă în Oradea, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi cu înţelegerea tuturor forţelor politice. Pentru că nu poţi să termini aceste proiecte într-un an-doi, ele trebuie să aibă continuitate. Dacă nu există nişte principii generale, la care să ţinem cu toţii, nu am făcut nimic,' a declarat, pentru AGERPRES, primarul Bolojan.
Sumele alocate de la Ministerul Sănătăţii pentru spitalele orădene sunt în valoare de 24,5 milioane de lei în anul 2009 şi alte 39 de milioane de lei în anul 2010.
Obiectivul susţinut de municipalitate în domeniul sănătăţii este de a crea în Oradea un sistem sanitar modern, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.
Una dintre primele şi principalele direcţii ale strategiei vizează creşterea progresivă a alocărilor bugetare pentru investiţii, reabilitarea şi modernizarea clădirilor spitalelor, urmată de dotarea cu aparatură performantă, specializarea cadrelor medicale, susţinerea modernizării Facultăţii orădene de medicină, optimizarea organigramelor de personal, stabilirea de parteneriate între spitale şi parteneri privaţi, orientarea serviciilor către pacienţi. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Primăria Oradea doreşte organizarea unui sistem sanitar modern Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a prezentat miercuri, în conferinţă de presă, strategia municipalităţii pentru crearea unui sistem modern de sănătate, capabil să atingă în 5-10 ani standardele medii de performanţă ale ţărilor din Uniunea Europeană.
Bihor: Donaţie la Maternitatea din Oradea pentru aparatură performantă Maternitatea din Oradea a fost sponsorizată cu suma de 80.000 de lei, echivalentul a circa 20.000 de euro, de firma orădeană Emsil Techtrans, cu care se va achiziţiona un nou aparat de terapie intensivă performant, care va fi folosit la intervenţiile operatorii din sfera ginecologică.
Primarul Ilie Bolojan: Spitalele orădene sunt printre cele mai bune din ţară Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat marţi pentru AGERPRES că cele cinci spitale din Oradea au în prezent cea mai bună aparatură din România, iar condiţiile din aceste unităţi sanitare sunt printre cele mai bune din ţară.
Ambulatoriul Integrat din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, inaugurat după reabilitare Ambulatoriul Integrat Staţionar III din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea, complet reabilitat, modernizat şi dotat cu aparatură şi echipamente de înaltă performanţă, a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Olt: Investiţie de peste 2,2 milioane lei pentru secţiile Pediatrie şi Neonatologie de la spitalul din Slatina Secţiile Neonatologie şi Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate începând de săptămâna viitoare, printr-un proiect complex, ce prevede recompartimentări, refacerea circuitelor, reabilitări complete ale pereţilor, instalaţiilor termice, sanitare, electrice.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...