Cele mai citite
 


Zeci de mii de intervenţii ale SMURD Bucureşti în 2009
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti aniversează joi un an de la înfiinţare, în 2009 fiind înregistrate peste 36.000 de intervenţii ale echipajelor acestui serviciu - urgenţe medicale, accidente rutiere, incendii.

În intervalul menţionat, personalul SMURD a asistat medical 20.500 persoane. O mare parte dintre acestea se afla în stare de inconştienţă - cu lipotimii, stopuri respiratorii şi cardiorespiratorii -, suspecte de infarct sau de probleme grave de respiraţie, cu leziuni corporale provocate de incendii, de accidente rutiere sau de muncă, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, mr. Cătălin Eftene.

Potrivit acestuia, echipajele SMURD ale ISU Bucureşti au în dotare 19 ambulanţe de prim-ajutor, alte trei mobile - de terapie intensivă, 12 autospeciale de descarcerare, două autospeciale (spitale mobile) pentru intervenţii la accidente colective şi un elicopter.

Echipajele de pe ambulanţele de prim-ajutor aparţin Grupului Special de Salvatori al ISU Bucureşti, iar serviciul mobil de urgenţă este asigurat de medici de la spitalul de urgenţă. AGERPRES/(Sorin Peneş)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SMURD a efectuat peste 160.000 de intervenţii de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Bucureşti a efectuat, în cei trei ani de la înfiinţarea sa, 160.707 intervenţii de urgenţă, acordând asistenţă medicală la 124.229 de persoane.
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Alba: SMURD Alba dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba dispune de sâmbătă şi de un echipaj de terapie intensivă mobilă, unitatea de intervenţie cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgenţă prespitalicesc.
Teleorman: Ambulanţele SMURD au intervenit anul trecut la 4.560 situaţii de urgenţă Ambulanţele de la Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Teleorman au intervenit în perioada cuprinsă între luna aprilie 2012, când a fost înfiinţat, şi sfârşitul lui decembrie la peste 4.560 de situaţii de acest fel.
Alba: Peste 13.000 de intervenţii în cinci ani de funcţionare a SMURD Peste 13.000 de intervenţii au fost înregistrate de la înfiinţarea, în urmă cu cinci ani, a Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Alba, care funcţionează în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea' din 16 octombrie 2009, prin echipaje ce încadrează ambulanţe...
Satu Mare: Echipaj de terapie intensivă mobilă la SMURD Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Satu Mare a pus în funcţiune un echipaj de terapie intensivă, pe o ambulanţă achiziţionată din fonduri europene, a anunţat marţi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Someş Satu Mare.