Cele mai citite
 


Peste 400 de pelerini din Dealul Patriarhiei au necesitat asistenţă medicală
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 oct /Agerpres/ - De sâmbătă şi până în prezent voluntarii Crucii Roşii aflaţi în Dealul Patriarhiei cu prilejul pelerinajului la moaştele Sfântului Dimitrie Basarabov au acordat asistenţă medicală la peste 420 de persoane, a declarat, pentru AGREPRES, Venera Vasiliu, preşedinta Crucii Roşii sector 4.
'Azi fiind frig am avut multe cazuri cu cardiopatie ischiemică, hipertensiune care au venit impropriu îmbrăcate şi au făcut hipotermie necesitând ajutor. Am avut o femeie care a trebuit să-i punem sticle cu apă caldă la picioare pentru că nu înceta din tremurat', a spus reprezentanta Crucii Roşii.
Între persoanele care au necesitat îngrijiri medicale, o parte s-au împins şi au căzut, o tânără s-a lovit şi a trebuit să fie bandajată, o gravidă din cauză că a fost împinsă a ajuns la spital şi a fost şi un suspect de infarct.
Între 50 şi 70 de voluntari au asigurat asistenţă medicală pelerinilor veniţi şi din alte părţi ale ţării.
Venera Vasiliu a spus că au fost împărţite peste 150 bidoane de 15 litri de ceai cald şi a fost distribuită şi apă potabilă. Voluntarii Crucii Roşii vor rămâne în continuare pentru a asigura asistenţa medicală pe toată perioadă pelerinajului până vineri după amiază. AGERPRES / (AS - Cornelia Stanciu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.
Peste 200 de persoane, asistate medical la pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou Un număr de 203 persoane au primit asistenţă medicală la corturile Crucii Roşii Române în cele trei zile de la începerea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Iulian Bobârnea, de la Crucea Roşie Sector 4.
Circa 300 de pelerini au primit asistenţă medicală de la Crucea Roşie Circa 300 de pelerini veniţi la Bucureşti să participe la Hramul Catedralei Patriarhale au beneficiat de ajutor medical, în ultimele 36 de ore, din partea Crucii Roşii, a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful de tură de la Crucea Roşie Ionuţ Piele.
Peste 20 de persoane, asistate medical pe Dealul Patriarhiei Peste 20 de persoane aflate pe Dealul Patriarhiei au solicitat asistenţă medicală miercuri, de la ora 8,00 până în jurul orei 15,00, la corturile organizate de Crucea Roşie Română.
Aproape 300 de pelerini au avut nevoie de asistenţă medicală Aproape 300 de persoane care au venit să se închine la moaştele Sf. Dimitrie Basarabov şi Capul Sf. Andrei au avut nevoie de asistenţă medicală.