Cele mai citite
 


Guvernul ar putea desfiinţa peste 400 de posturi din asigurările de sănătate
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 oct /Agerpres/ - Guvernul ar putea reduce numărul posturilor din sistemul asigurărilor sociale de sănătate cu 428 de locuri de muncă, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă postat, miercuri, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG).
Astfel, numărul de posturi finanţate ar urma să scadă de la 3.709 la 3.281.
'Numărul maxim de posturi din sistemul de asigurări sociale de sănătate este de 3.281, din care 241 posturi pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, inclusiv preşedintele, şi 3.040 posturi pentru casele de asigurări de sănătate repartizate, în condiţiile legii de preşedintele Casei naţionale de Asigurări de Sănătate', se arată în proiectul de OUG, iniţiat de Ministerul Sănătăţii.
De asemenea, documentul prevede că disponibilizările vor fi făcute 'cu respectarea procedurilor legale şi a termenelor de preaviz aplicabile fiecărei categorii de personal'.
Propunerea de reducere a numărului de posturi a fost supusă avizului Consiliului de Administraţie al CNAS, care a avizat proiectul în luna august.
Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii (MS) va promova, în perioada următoare, un pachet legislativ care urmăreşte eficientizarea mai multor domenii din sănătate - atât financiar, cât şi în domeniul resurselor umane.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a explicat, în conferinţa de presă, că fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate va fi administrat separat, măsura ducând la o transparenţă totală a cifrelor, care vor arăta exact sumele cu care asiguraţii contribuie la fondul de sănătate şi sumele care reprezintă cheltuieli din acest fond, la sfârşitul fiecărui an elaborându-se un raport detaliat privind cheltuielile şi dacă fondurile alocate sunt suficiente sau nu. În prezent nu există reguli clare privind utilizarea banilor pentru sănătate.
''Sistemul bicefal existent în prezent, respectiv MS şi CNAS, nu este normal şi eficient, banii fiind administraţi de o altă instituţie, dar cel care este tras la răspundere este MS'', a mai subliniat ministrul.
El a explicat că MS va fi ordonatorul principal de credite pentru administrarea şi gestionarea fondului şi va reprezenta CNAS în relaţii cu terţii şi pe asiguraţi în raporturile cu alte persoane fizice sau juridice componente ale sistemului de asigurări sociale de sănătate. Preşedintele CNAS va fi un secretar de stat în MS.
Cseke Attila s-a referit şi la indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie şi ale comisiilor de inspecţii care vor fi reduse. Astfel, numărul membrilor de la Casa de Asigurări va fi redus de la 17 membri la 13, aceştia vor avea o indemnizaţie lunară redusă de la 20% în prezent, la 1% din indemnizaţia preşedintelui CNAS.
Indemnizaţiile comisiilor de experţi vor fi reduse de la 10%, la 1% din indemnizaţia lunară a preşedintelui CNAS.
În cazul Caselor de Sănătate Judeţene, consiliile de administraţie vor avea 7 membri în loc de 11 şi o indemnizaţie care scade de la 20% la 1% din indemnizaţia directorului general al CNAS, a precizat ministrul Sănătăţii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.