Cele mai citite
 


Mihai Tănăsescu: arieratele în domeniul sanitar nu vor fi eliminate fără comportament responsabil
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 oct /Agerpres/ - Arieratele vor fi eliminate prin comportament responsabil, care să împiedice acumularea unor noi datorii în sistem, a avertizat, miercuri, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, care a moderat masa rotundă 'România încotro? Cum să redăm încrederea?'.
'Niciodată nu s-a ţinut seama de echilibrul dintre resursele existente şi cheltuieli, acumulându-se arierate foarte mari în domeniul sanitar. Acum, bugetul de stat trebuie să facă un efort enorm pentru stingerea acestor arierate, dar fără un comportament responsabil în cheltuirea banilor publici în acest domeniu, ne vom confrunta în continuare cu arierate', a spus reprezentantul României la FMI.
Mai mult de jumătate din arierate sunt în domeniul sanitar, a spus Mihai Tănăsescu. Comportamentul în acest domeniu a fost de a se cheltui fără a se ţine seama de câţi bani există. 'Poate fi adevărat că erau prea puţini bani, dar acestea sunt resursele pe care le putem asigura', a subliniat Mihai Tănăsescu.
Arieratele în domeniul economic trebuie să fie achitate şi vor fi urmărite periodic în lunile care urmează, pentru ca ele să fie stinse până la finele lunii aprilie a anului 2011, a mai afirmat fostul ministru de finanţe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu: Una din trei persoane ar trebui să beneficieze de un ajutor psihiatric de specialitate (interviu) Peste 38% din populaţia Uniunii Europene cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani are un diagnostic psihiatric, iar în România nu există date epidemiologice, însă una din trei persoane suferă de o afecţiune psihică, afirmă prof.univ.dr.Tudor Udriştoiu, şeful Clinicii de Psihiatrie din Craiova, într-un...
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
Dr. Vasile Astărăstoaie: Ar trebui declarată stare excepţională în România din cauza plecării medicilor Preşedintele Colegilor Medicilor din România, prof.dr. Vasile Astărăstoaie, susţine că în acest moment nu ştie care este viziunea în ceea ce priveşte descentralizarea spitalelor, după ce a participat joi şi vineri la o conferinţă cu tema 'Descentralizarea şi organizarea spitalelor' care s-a desfăşurat...
Năstase: România, un stat captiv. Dacă Băsescu nu are încredere în Igaş poate scrie în jurnalul personal Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că România se transformă într-un stat captiv, minimal, în care a dispărut încrederea.
SAR: În România, sectorul sănătate este finanţat sub media europeană Sectorul sănătate este finanţat în România sub media europeană, dar nu totdeauna banii disponibili sunt cheltuiţi cu folos, este una dintre concluziile raportului Societăţii Academice din România (SAR), prezentat vineri la dezbaterea 'Criză şi reformă în sistemul de sănătate'.
România - cele mai mici cheltuieli pentru sănătate din ţările membre UE Bucureşti, 30 dec /Agerpres/ - România a înregistrat în 2008 cheltuieli pentru sănătate de 473 de dolari/per capita, mai mici decât în oricare alt stat membru UE, fiind pe ultimul loc în Uniune şi pe unul din ultimele locuri în Europa. România alocă pentru sănătate circa 3% din PIB, mai puţin decât toate...