Cele mai citite
 


Covasna: Prefectul face lobby pentru proiectul de teleasistenţă la domiciliu
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 27 oct /Agerpres/ - Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin face lobby pentru proiectul de teleasistenţă la domiciliu a persoanelor vârstnice, un proiect unic în ţară, care ar putea salva mii de vieţi.
'Mi se pare deosebit de important şi benefic. Acest proiect unic în România oferă o siguranţă permanentă celor care trăiesc singuri şi care într-un moment de criză pot solicita ajutor la apăsarea unui singur buton de alarmă, purtat pe mâna fiecărui beneficiar, ca un ceas. Aparatul este legat prin linia telefonică de un dispecerat, de unde se coordonează măsurile ce se impun a fi luate', a declarat miercuri, prefectul Gyorgy Ervin, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a mai adăugat că Fundaţia Diakonia, cea care a iniţiat proiectul, mai are disponibile şapte aparate pe care le oferă gratuit celor interesaţi, în condiţiile în care costul acestora este de circa 200 de euro bucata.
Fundaţia creştină Diakonia din Sfântu Gheorghe, sprijinită de un partener olandez, a lansat în urmă cu doi ani acest proiect în judeţul Covasna şi vrea să-l extindă în întreaga ţară.
Până acum aproape 60 de persoane au fost racordate la acest circuit, dar dispeceratul are capacitatea tehnică de a recepţiona 6000 de aparate.
Dispeceratul se află în oraşul Baraolt şi poate prelua mesaje din toată ţara prin reţeaua de telefonie fixă sau mobilă.
'Putem acoperi toată ţara, avem patru dispeceri care lucrează în ture 24 de ore din 24 şi am putea deveni un centru naţional de teleasistenţă la domiciliu pentru persoanele bătrâne, bolnave sau izolate. Prin apăsarea unui simplu buton orice urgenţă poate fi adusă în timp util la cunoştinţa centrului de asistenţă, care vor alerta rudele, vecinii, medicii, Poliţia, Pompierii sau Ambulanţa, după caz', a declarat preşedinta Fundaţiei, Toth Anna.
Pentru serviciile acordate, Fundaţia percepe lunar o taxă modică de 15-30 lei pentru fiecare abonat, în funcţie de venituri. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe reabilitează şi extinde reţeaua de hidranţi Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe îşi va extinde şi reabilita reţeaua externă de hidranţi pentru stingerea incendiilor, documentaţia tehnico-economică pentru acest proiect fiind aprobată miercuri de Consiliul Judeţean Covasna.
Covasna: Ministrul Sănătăţii a vizitat Serviciul de Ambulanţă Covasna Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, care se află într-o vizită de două zile în judeţul Covasna, a vizitat vineri Serviciul de Ambulanţă Covasna şi Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Covasna: Spitalul de Urgenţă din Sfântu Gheorghe continuă lucrările de consolidare cu sprijinul Consiliului Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe mai are nevoie de trei milioane de lei pentru terminarea lucrărilor de consolidare a clădirii principale, lucrări începute în urmă cu aproape cinci ani cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: Ambulanţă, implicată într-un accident cu doi răniţi O ambulanţă care transporta un pacient de la Covasna la Sfântu Gheorghe a fost implicată joi, la amiază, într-un accident soldat cu doi răniţi.
Covasna: 22 de milioane de euro, pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sfântu Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, iar contractul de finanţare a proiectului urmează să fie semnat până la sfârşitul acestei luni.