Cele mai citite
 


Finanţare europeană de peste 15 milioane lei pentru securitatea şi sănătatea în muncă
miercuri, 27 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 oct /Agerpres/ - Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu peste 15 milioane lei proiectul 'Securitatea şi sănătatea în muncă, o premisă pentru competitivitate' al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Muncii 'Alexandru Darabont'(INCDPM).
'Valoarea totală a proiectului este de circa 15,83 milioane lei, Institutul contribuind cu 316.617 lei, iar valoarea nerambursabilă, asigurată de fondurile structurale europene în cadrul POSDRU, este de 15,514 milioane de lei', a declarat, pentru AGERPRES, Anca Antonov, coordonator al proiectului.
Aceasta a subliniat că este vorba despre un proiect strategic, cu abordare bisectorială, regională şi naţională, care urmăreşte să crească nivelul de conştientizare a riscurilor profesionale prin elaborarea şi diseminarea unor materiale informative care să faciliteze implementarea legislaţiei la locul de muncă.
Totodată, într-o suită de seminarii care vor fi derulate în toate cele opt regiuni de dezvoltare, vor fi prezentate, prin intermediul unor cazuri concrete, bunele practici în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
După cum a arătat directorul general al INCDPM, Ionel Iorga, grupul-ţintă este format din lucrători, manageri, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din HORECA (hoteluri, restaurante, catering) şi construcţii. În total, peste 40.000 de persoane.
'HORECA şi construcţiile sunt sectoare dinamice în care atât riscurile, cât şi accidentele de muncă sunt în creştere, potrivit statisticilor naţionale şi europene', a precizat directorul general al INCDPM.
Unul dintre obiectivele proiectului se referă la creşterea gradului de cunoaştere a modelelor organizaţionale care permit companiilor să coreleze propriile cerinţe de competitivitate cu reglementările din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Practic, se urmăreşte creşterea competitivităţii în condiţiile scăderii accidentelor de muncă.
Durata proiectului este de 36 luni, iar partener este Camera de Comerţ şi Industrie a României. Toate materialele informative produse în cadrul proiectului (ghiduri, manuale, fişe) vor fi distribuite în cadrul seminariilor, vor fi trimise prin poştă sau vor putea fi descărcate în format electronic de pe un website anume creat.
Până în prezent, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Muncii 'Alexandru Darabont' din Bucureşti a depus cinci proiecte pentru finanţare din fondurile structurale europene, trei în calitate de solicitant şi alte două, ca partener.
'Pe lângă proiectul din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă al INCDPM, lansat miercuri, la Organismul Intermediar Regional POSDRU Bucureşti - Ilfov, în calitate de ordonator de credite, sunt în faza de implementare un număr de 130 proiecte în valoare totală de 894.668.027 lei, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Zicu Muşat.AGERPRES /(A-Daniel Cocoru)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Finanţare europeană de aproape 19,3 milioane lei pentru integrarea profesională a persoanelor cu dizabilităţi Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu aproximativ 19,299 milioane lei construirea unei reţele de reabilitare şi integrare profesională a persoanelor cu dizabilităţi, proiect derulat de Asociaţia Handicapaţilor Somatici din...
Previziuni economice Actualitatea economică internă şi externă în date:
Comunicat de presă - Executiv INFORMAŢIE DE PRESÃ
Finanţare europeană de 4,5 milioane lei pentru informare şi asistenţă în domeniul mobilităţii forţei de muncă Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial 'Dezvoltarea Resurselor Umane' (POSDRU), cofinanţează cu peste 4,5 milioane de lei proiectul internaţional 'SAFE' de asistenţă în domeniul mobilităţii forţei de muncă, prin care vor fi înfiinţate în România cinci centre de tip help desk, zece...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...