Cele mai citite
 


O nouă donaţie de Tamiflu către Organizaţia Mondială a Sănătăţii
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Un număr de 5,65 milioane de cutii cu medicamentul antiviral Tamiflu (oseltamivir) au fost donate Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Această cantitate va fi folosită de OMS pentru completarea stocului regional al Organizaţiei, de 2 milioane de cutii de Tamiflu, destinat a fi folosit în focarele locale de gripă, pentru completarea stocului de răspuns rapid, de 3 milioane de cutii, eliberat la cererea OMS, precum şi pentru crearea unui nou stoc pandemic, de 650.000 de cutii de Tamiflu capsule (30 mg şi 45 mg) pentru uz pediatric. Donaţia a fost făcută de concernul farmaceutic Roche, care a anunţat că poate produce până la 110 milioane de cutii de Tamiflu în următoarele luni.

Producţia de Tamiflu va creşte până la sfârşitul anului până la capacitatea maximă de 36 de milioane de cutii pe lună, în cazul în care vor exista cereri suplimentare pentru acest medicament, ajungându-se în acest fel la o capacitate anuală de producţie de 4 miliarde de capsule. Ca urmare a declarării gradului de alertă pandemică de nivel 5, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că "întreaga comunitate internaţională ar trebui să trateze această situaţie cu importanţa cuvenită pentru realizarea şi actualizarea planurilor de reacţie şi răspuns în caz de gripă".

Virusul H1N1 al gripei umane cu tulpina de origine porcină, care a cauzat epidemia de gripă, este un nou virus gripal, diferit din punct de vedere antigenic de virusul A [H1N1] al gripei sezoniere. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Gripă porcină: mai multe state cer OMS să adopte o scară mai flexibilă de alertare în privinţa unei posibile pandemii Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Ministrul britanic al sănătăţii, Alan Johnson, a lansat luni un apel la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să nu se precipite în instituirea fazei 6 de alertă care ar anunţa o pandemie de gripă porcină, pe motiv că acest lucru ar duce la apariţia ”confuziei” în rândul...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Experţii resping teoria că virusul gripei porcine a fost creat în laborator (OMS) Geneva, 21 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a anunţat că experţi au respins teoria potrivit căreia noul tip de gripă porcină care a infestat circa 6.500 de oameni în întreaga lume s-ar fi putut dezvolta în laborator, relatează AP.
Gripă porcină: OMS solicită unora dintre statele membre să justifice măsurile restrictive Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat anumitor state să justifice restricţiile introduse pentru a împiedica răspândirea gripei porcine, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt, citat de AFP.