Cele mai citite
 


Japonia a dat 184.000 de dolari statului Haiti, pentru combaterea epidemiei de holeră
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul japonez a acordat un ajutor de urgenţă în valoare de 15 milioane de yeni (circa 184.000 de dolari) statului Haiti, pentru a face faţă epidemiei de holeră din ţară, transmite joi Efe.
Potrivit unui comunicat al Ministerului nipon de Externe, aprobarea asistenţei financiare a avut loc în urma solicitării făcute de statul haitian, în urma extinderii epidemiei de holeră, care a făcut deja 292 de morţi şi 4.147 de bolnavi spitalizaţi.

Ajutorul japonez include trimiterea de material de urgenţă ce urmează să fie utilizat împotriva extinderii epidemiei diareice, cum ar fi instalaţii de purificare a apei sau tancuri de apă.

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) a avertizat că epidemia de holeră din Haiti se propagă începând cu 19 octombrie 'cu o viteză foarte mare', existând posibilitatea ca noi cazuri de îmbolnăvire să apără şi 'pe parcursul următorilor ani'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa pregăteşte o misiune medicală de urgenţă pentru Haiti Franţa pregăteşte trimiterea unei misiuni medicale de urgenţă pentru a ajuta la combaterea epidemiei de holeră care a făcut deja peste 250 de morţi în Haiti, ţară devastată deja de un seism în ianuarie, a anunţat luni Quai d'Orsay, citat de AFP.
OMS: Haiti are nevoie urgentă de medici şi asistente, pentru a face faţă epidemiei de holeră Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că este nevoie de cel puţin 350 de medici şi de peste 2.000 de infirmiere, care să se ocupe de bolnavii de holeră din Haiti. De asemenea, trebuie să se acţioneze pentru stăvilirea epidemiei, care durează deja de şapte săptămâni, transmite EFE...
ONU: Fonduri de urgenţă necesare pentru Haiti ; cel puţin 1.415 morţi şi 25.000 de spitalizări 'Trebuie deblocate fonduri de urgenţă' pentru Haiti, deoarece finanţarea luptei împotriva holerei este mult prea slabă, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Biroului de coordonare a afacerilor umanitare /OCHA/, Elisabeth Byrs.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 284 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a făcut 284 de morţi şi a cauzat spitalizarea a 3.612 persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de autorităţile medicale din ţară, informează AFP.