Cele mai citite
 


Harghita: DSP a închiriat o maşină pentru aducerea în judeţ a vaccinului antigripal, din cauza lipsei benzinei
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita a decis închirierea unei maşini cu care să fie aduse în judeţ dozele de vaccin antigripal, întrucât cota de benzină repartizată instituţiei pe luna octombrie s-a epuizat de aproximativ o săptămână.
Directorul DSP Harghita, dr. Tar Gyongy, a declarat joi, pentru AGERPRES că s-a ajuns în situaţia în care instituţia pe care o conduce nu-şi poate desfăşura activitatea în mod normal din cauză că în trei săptămâni se epuizează cota de benzină şi inspectorii sunt nevoiţi să se deplaseze cu maşinile personale în interes de serviciu.
'Doar pentru activităţi curente, cu mari economii şi fără să avem urgenţe, epuizăm această cotă de benzină în trei săptămâni şi apoi suntem nevoiţi să ne folosim maşinile proprii pentru a ne deplasa', a spus Tar Gyongy.
Potrivit sursei citate, DSP Harghita a decis închirierea unei maşini pentru a aduce în judeţ, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, dozele de vaccin antigripal repartizate, în prima tranşă.
'Am închiriat o maşină pentru a rezolva această problemă pentru că s-a epuizat cota de benzină dar şi pentru că nu avem un vehicul mai mare, pe care să-l folosim în acest scop', a spus Tar Gyongy.
Ea a adăugat că a solicitat Ministerului Sănătăţii să crească această cotă de benzină şi să ţină cont de specificul fiecărui judeţ şi de activitatea fiecărei instituţii.
'Judeţul Harghita este unul întins, montan, cu un specific aparte. Iar DSP are atât activitate de inspecţie şi monitorizate, dar se poate confrunta şi cu situaţii de urgenţă, cum ar fi o epidemie sau vreun caz de rabie. Şi atunci trebuie să ne deplasăm la faţa locului', a explicat directorul DSP Harghita.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: A sosit prima tranşă de vaccin antigripal; primele doze, administrate persoanelor aflate în categoriile de risc Miercurea Ciuc, 14 oct /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Harghita: Prima tranşă de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Miercurea Ciuc, 16 nov /Agerpres/- Primele doze de vaccin antigripal au sosit în Harghita şi vor fi distribuite persoanelor aflate în categoriile vulnerabile la boală.
Constanţa: O primă tranşă din dozele de vaccin antigripal necesare, repartizată în judeţ Prima tranşă de vaccin antigripal, de aproape 26.000 de doze, este repartizată medicilor din judeţul Constanţa prin programul naţional de vaccinare gratuită începând cu ziua în curs, în condiţiile în care necesarul este de circa 140.000 de doze, iar numărul constănţenilor înregistraţi cu pneumonie şi...
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Teleorman: A doua tranşă de doze de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman i-a fost repartizată a doua tranşă de vaccinuri antigripale, după cea din luna octombrie.