Cele mai citite
 


O nouă bancă pentru celule stem la Bucureşti
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - O nouă bancă privată pentru celule stem funcţionează în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament "Unirea" din Bucureşti.

Banca este dotată cu aparatură de ultimă oră achiziţionată din SUA, investiţia fiind de 1,5 milioane de euro numai în aparatură.

Potrivit dr. Corina Peşte, directorul laboratorului, recoltarea, procesarea, transportul şi stocarea celulelor se face în cele mai bune condiţii, atingând standardele de calitate europene.

Costul pentru recoltare, analize, procesare, congelare, transport şi stocare pe 20 de ani este de 1.600 de euro, fără să se mai plătească şi taxe anuale.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prof. dr. Irinel Popescu, a declarat, cu acest prilej, că este lăudabilă o astfel de iniţiativă, iar deschiderea unui număr cât mai mare de astfel de bănci de celule stem este în beneficiul populaţiei.

El spune că, în timp, se vor extinde, probabil, indicaţiile pentru terapiile cu celule stem, cum ar fi pentru cele ale ficatului, inimii şi pentru alte afecţiuni.

La rândul său, dr. Victor Zota, directorul Agenţiei Naţionale pentru Transplant (ANT), a subliniat că această bancă respectă standardele europene de funcţionare, altfel nu ar fi primit autorizaţie. El a menţionat că pentru o serie de cabinete de fertilizare au fost retrase autorizaţiile de funcţionare, pentru că acestea nu au respectat standardele în materie.

"Recoltarea de celule stem a fost înţeleasă de populaţie, aceasta reprezintă o investiţie în sănătate", a subliniat dr. Zota.

În legătură cu deschiderea unei bănci publice pentru celule stem, directorul ANT a precizat că, din păcate, proiectul a fost blocat. "A fost blocat de persoane ale căror dosare nu au fost aprobate, neîndeplinind standardele. Aceştia au făcut reclamaţii până la cel mai înalt nivel, Preşedinţie, Parlament. Nu au înţeles că o astfel de bancă nu o poate face numai statul, necesitând costuri foarte mari şi este necesar un parteneriat public privat. Din acest motiv mulţi copii care au nevoie de un transplant de celule stem nu vor putea beneficia de acest tratament gratuit", a explicat dr. Zota. El a precizat că s-a retras din proiectul respectiv şi din fundaţia care ar fi dorit să colaboreze la înfiinţarea băncii publice.

Pe listele de aşteptare pentru transplant medular se află 300 - 400 de copii.

În ceea ce priveşte Registrul Unic al donatorului acesta va fi funcţional de la 1 septembrie până la 1 iulie, urmând să iasă legislaţia, a anunţat dr. Zota. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou produs de asigurări pentru celule stem Un nou produs de asigurări a fost lansat, marţi, de Platinum Asigurări - Reasigurări, la iniţiativa Biogenis - Banca de Celule Stem şi în parteneriat cu ASIGEST Broker de Asigurare.
Regina Maria a inaugurat a doua policlinică din Piteşti, cu o investiţie de 700.000 euro Reţeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat cea de-a doua policlinică din Piteşti, numită Regina Maria Brătianu, investiţia necesară fiind 700.000 euro, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
CryoSave, lider european in domeniul celulelor stem lanseaza in Romania, noul kit de recoltare NATALITY Stocarea celulelor stem recoltate din sangele si tesutul cordonului ombilical al nou-nascutului este o procedura din ce in ce mai utilizata. Aceasta oportunitate nu este valoroasa numai pentru copil insusi, dar creste si posibilitatea de a trata un membru al familiei care ar avea nevoie de...
Health & Beauty Expo - 16-18 noiembrie 2012 - Sala Palatului Bucuresti Acest eveniment isi doreste sa contribuie la ridicarea nivelului de trai al oamenilor prin oferirea unor produse si servicii de calitate, scopul final fiind acela ca oamenii sa se bucure de o viata sanatoasa, echilibrata si cat mai lunga. INTRARE LIBERA!
Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România Primul transplant cu celule stem stocate în banca Biogenis din România va fi realizat în ţara noastră.