Cele mai citite
 


Gorj: A scăzut numărul şcolilor fără autorizaţie sanitară din judeţ
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul unităţilor de învăţământ din judeţ care nu au obţinut autorizaţie sanitară de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a scăzut de la începutul anului şcolar şi până în prezent cu câteva zeci.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), din ultimele date transmise de DSP instituţiei şi înregistrate la 8 octombrie rezultă că toate cele 33 de licee din judeţ au obţinut autorizaţia sanitară.

'Din totalul de 361 de grădiniţe, 196 sunt autorizate, 63 au fost respinse de la autorizare şi 102 nu au solicitat autorizare. În mediul rural, sunt autorizate 147 de grădiniţe şi în cel urban, 49. În ceea ce priveşte situaţia şcolilor generale din judeţ, 225 dintre acestea sunt autorizate, 55 au fost respinse la autorizare şi 44 nu au solicitat autorizaţia. Dintre cele autorizate, 202 sunt în mediul rural şi 23 în cel urban. Pe parcursul anului şcolar, unităţile care se vor conforma normelor în vigoare vor obţine autorizaţia', a precizat joi, în şedinţa de Colegiu Prefectural, inspectorul şcolar Ion Elena.

Acesta a mai menţionat că o altă problemă stringentă şi complexă cu care se confruntă IŞJ este cea a microbuzelor şcolare.
'Sunt primării din judeţ care, atunci când au trebuit să disponibilizeze personal, primii la care s-au gândit au fost şoferii microbuzelor şcolare, presupunând că vor putea fi preluaţi de către Inspectoratul Şcolar. Dar acest lucru nu se poate, astfel că în unele comune am avut ceva probleme cu şoferii. Momentan s-au rezolvat. Mai mult, deoarece avem şi câteva comune care nu au microbuze, am solicitat Ministerul Educaţiei suplimentarea numărului. Astfel, până la sfârşitul lunii noiembrie, vom primi încă cinci microbuze', a spus Ion Elena.

Reprezentantul IŞJ Gorj a arătat că, în ceea ce priveşte situaţia încălzirii unităţilor şcolare din judeţ, din datele pe care le are din teritoriu, la momentul actual, nu există nicio şcoală sau grădiniţă fără încălzire.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Mai mult de jumătate din unităţile şcolare nu au autorizaţie sanitară de funcţionare Inspectorii sanitari au constatat după verificarea celor 130 unităţi de învăţământ din judeţul Bihor, din care 102 în mediul rural şi 28 în mediul urban, că doar 53 unităţi controlate aveau autorizare sanitară de funcţionare (ASF) avizată la zi, o unitate avea autorizaţie sanitară cu plan de conformare...
Gorj: Peste 20 de tinere sub 15 ani au devenit mame anul trecut Peste 20 de minore cu vârsta sub 15 ani şi alte 179 de tinere între 15 şi 19 ani au devenit mame în cursul anului trecut, conform datelor înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Anchetă a DSP în cazul unui preşcolar depistat cu stafilococ auriu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a demarat joi o anchetă în cazul unui preşcolar de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8 din municipiul Târgu-Jiu care a fost depistat cu stafilococ auriu, a declarat directorul instituţiei, Marius Boeriu.
Bistriţa-Năsăud: O treime din unităţile şcolare nu au autorizaţii sanitare de funcţionare O treime din unităţile şcolare din judeţul Bistriţa-Năsăud nu deţin autorizaţii sanitare, cele mai multe funcţionând în mediul rural.
Tulcea: Doar 81% din şcolile din mediul rural au autorizaţie de funcţionare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a emis autorizaţii sanitare doar pentru 81% din şcolile din mediul rural şi pentru 90% din grădiniţele cu program normal, toate unităţile de învăţământ din mediul urban fiind autorizate.
Gorj: DSP a primit circa 1.800 de doze de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit aproximativ 1.800 de doze de vaccin hexavalent care vor fi repartizate medicilor de familie din judeţ în funcţie de solicitări, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.