Cele mai citite
 


Rompetrol a alocat peste 300.000 dolari programelor CSR în 2010
vineri, 29 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupului Rompetrol a alocat peste 300.000 dolari programelor de responsabilitate socială, axate pe domeniile sănătate şi protecţia mediului, în 2010, potrivit unui comunicat al companiei.
Prin programul companiei de responsabilitate socială 'Împreună pentru fiecare', Rompetrol a susţinut reabilitarea staţiei de sterilizare a Spitalului Municipal Orăştie, din Hunedoara, valoarea sprijinului acordat ridicându-se la 12.000 euro.
'Programele de CSR ale Grupului Rompetrol au ca scop dezvoltarea şi susţinerea a două domenii esenţiale pentru evoluţia societăţii: sănătate şi protecţia mediului. În 2010, am alocat peste 300.000 dolari pentru implementarea proiectelor declarate eligibile în cadrul programului Împreună pentru fiecare', declară directorul de Comunicare şi Afaceri Corporative a grupului Rompetrol, Oana Năstase.

Staţia de sterilizare, cu o durată de exploatare de 10 ani, a fost dată în folosinţă în 1986. Lipsa lucrărilor de reparaţii a instalaţiei de peste 14 ani, reprezenta un pericol pentru siguranţa şi sănătatea pacienţilor. Astfel, proiectul desfăşurat în perioada 15 septembrie - 25 octombrie 2010 a vizat reabilitarea instalaţiei de sterilizare (înlocuirea unor subansamble din aparatele de autoclavare, înlocuirea şi etalonarea aparaturii de măsură şi control pentru creşterea siguranţei operaţiunilor), dar şi a spaţiului în care aceasta funcţionează (înlocuirea uşilor şi ferestrelor, izolarea termică şi zugrăvirea pereţilor, aplicarea de linoleum antibacterian şi termoizolant).
Beneficiarii direcţi ai acestor lucrări de modernizare sunt cei aproximativ 6.000 de pacienţi internaţi şi trataţi anual în Spitalul Municipal Orăştie, dar şi cei 138 de angajaţi, reprezentând personalul medical şi auxiliar.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu ajutorul a 80 de voluntari, medici şi asistente, care s-au implicat şi în promovarea proiectului, susţinerea unor seminarii pe tema 'Măsuri medico-sanitare privind prevenirea bolilor transmisibile' şi acordarea de asistenţă gratuită vârstnicilor pe perioada desfăşurării proiectului.
Spitalul Municipal Orăştie funcţionează ca unitate medicală din 1940, oferind servicii de sănătate pentru peste 44.000 locuitori din municipiul Orăştie, oraşul Geoagiu şi comunele arondate din judeţul Hunedoara.

Grupul Rompetrol este o companie petrolieră multinaţională, deţinută integral de compania kazahă KazMunayGas, cu majoritatea operaţiunilor şi activelor în Franţa, România, Spania şi Europa de Sud-Est. Principalele activităţi ale grupului sunt în domeniile rafinare şi marketing/vânzare de produse petroliere, dar şi în operaţiuni adiţionale?- explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Lucrări de reparaţii şi modernizare la policlinică iniţiate de Consiliul Judeţean Clădirea Policlinicii din municipiul Giurgiu va fi reparată şi modernizată în următoarele trei luni de zile în urma unor lucrări demarate şi finanţate de Consiliul Judeţean.
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Mureş: Spitalul Municipal Sighişoara a primit cinci amenzi pentru neconformităţi; Pneumologia, închisă pentru reabilitare Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş au dat cinci amenzi în valoare de 2.500 de lei pentru o serie de nereguli constatate în urma unui recontrol efectuat în iunie la Spitalul Municipal Sighişoara, iar la jumătatea lunii iulie Compartimentul de Pneumologie al unităţii spitaliceşti a fost...
Dâmboviţa: Dispensarul TBC al Spitalului Judeţean Târgovişte, inaugurat după lucrări de reabilitare Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean Târgovişte a fost inaugurat, joi, după lucrări de reparaţii capitale în valoare de 1,9 milioane de lei.
România are cei mai tineri bolnavi de BPOC din Europa Societatea Europeană Respiratorie şi Forumul Societății Europene (FERS) au realizat un Audit European şi au analizat calitatea îngrijirii pacienților cu BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică) în 16 țări (Austria, Belgia, Croaţia, Grecia, Malta, Polonia, Irlanda, România, Slovacia, Spania...
Centrul Medical de Permanenţặ Cogealac s-a extins cu o secţie nouă de balneofizioterapie Centrul Medical de Permanenţă din comuna Cogealac, judeţul Constanţa, a deschis porţile unei noi secţii de balneofizioterapie, realizate cu sprijinul partenerului principal, CEZ Group şi al furnizorului de echipamente al Parcului Eolian CEZ, GE Energy.