Cele mai citite
 


Metode moderne pentru a scapa de ochelari - Chirurgia laser (PRK)
vineri, 29 octombrie 2010   ::   2 Comentarii :: :: Video, Oftalmologie
 

 

 Cea mai moderna metoda de a scapa definitiv de ochelari sau lentile de contact este chirurgia refractiva (operatie cu laser).
Prin aceasta procedura se corecteaza viciile de refractie ale ochiului: miopia de pana la -7 D, hipermetropia de pana la + 4 dioptrii si astigmatismul de 3D.
 
Pentru a putea beneficia de aceste operatii trebuie ca:
 
 
-         varsta sa fie de peste 18 - 20 ani
-         refractia oculara sa fie stabila (dioptriile nu mai cresc, mai ales in cazul miopiilor)
-         pacientul nu trebuie sa aiba alte afectiuni sistemice (reumatism articular acut, diabet zaharat, LES, leucemii, limfoame sau neoplazii, etc.)
 
Operatia se realizeaza fara internare, cu anestezie topica (picaturi).
Exista mai multe tehnicii de corectare:Lasek, Prk, Lasik.
 
-         Keratectomia fotoablativă (PRK) sau fotokeratectomia refractiva - este o tehnică chirurgicală care utilizează laserul pentru a sculpta ţesutul de la suprafaţa corneei; practic consta in inlaturarea stratului exterior al corneei, dupa care laserul lucreaza in grosimea corneana. Laserul se aplica numai pe partea anterioara a corneei timp de 30-60 secunde. Dupa operatie, corneea se va vindeca singura. Aceasta tehnica o puteti urmarii in filmuletul atasat.
 
-         LASEK ( Laser assisted subepithelial keratectomy) seamana cu PRK dar este mai bine tolerata.
Aceaste doua metode (LASEK si PRK) sunt cele mai lipsite de riscuri.
-         LASIK (laser in situ keratomileusis) – tehnica chirurgicala care polizează în interiorul corneei, ce permite corectia prin aplatizarea curburii corneene anterioare. Se realizeaza o keratectomie lamelara, respectiv indepartarea straturilor anterioare ale corneei, se aplica laser, apoi grefonul se repune la loc. Prezinta mai multe riscuri decat LASEK si PRK.

 
Pretul unei astfel de intervenitii variaza intre 4000 si 6000 RON pentru ambii ochi.

 

 

Notare
Comentarii
de ancam
Stimate Domnule Bordeianu, va rugam sa nu mai postati anunturi publicitare ca si comentarii la articolele de pe site. Puteti sa ne trimiteti, la adresa noastra de suport, comunicate de presa pentru a fi publicate la rubrica Stiri. Totodata, va rugam sa verificati numerele de telefon mentionate pe site dvs, intrucat nu sunt corecte si descurajatiti potentialii clienti. Va multumim

de Vladyone
Pentru operatii LASIK puteti INCERCA in TURCIA!!! In romania nu se gasesc aceste optiuni!! Intrati http://www.flymedi.com/ro/oftalmologie/chirurgie-oculara/lasik si rezolvati problema! Pe cand si la noi asa tehnica?!!!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Miopia, tema principală a congresului naţional al medicilor oftalmologi Specialişti oftalmologi din România, Italia, Elveţia, Israel, Ungaria şi Ucraina vor discuta începând de vineri, la Sibiu, despre miopie, în cadrul Congresului anual al Societăţii Române de Lentile de Contact şi al Societăţii Române de Cornee şi Suprafaţă Oculară, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES...
Metode de corectie a viciilor de refractie Viciile de refractie (miopia, hipermetropia, astigmatismul, presbiopia) afecteaza peste 50% din populatia tarii, fiind cel mai frecvent motiv al populatiei pentru a apela la un consult de specialitate oftalmologic.
PREMIERĂ ÎN CHIRURGIA OFTALMOLOGICĂ DIN ROMÂNIA - Cel mai precis laser din lume, pentru reducerea dioptriilor, în Clinica de Oftalmologie Ama Optimex ScapăDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus în România sistemul femtolaser VisuMax® - Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, și corectarea dioptriilor...
Chirurgia refractivă (LASIK, PRK) sau terapia refractivă (ortho-k)? Terapia refractivă (ortho-k) este o ramură a contactologiei, folosită pentru corectarea miopiei, astigmatismului cu ajutorul unei lentile dure, care acționează blând asupra epiteliului cornean în timpul somnului.
Sfatul preşedintelui specialiştilor oftalmologi: Părinţii să îşi ţină copiii departe de telefoane, tablete şi televizoare Tot mai mulţi copii, mai ales mici, cu vârsta de până în doi ani, sunt diagnosticaţi cu miopie, motiv pentru care părinţii trebuie să îi ţină cât mai departe de telefoane, tablete şi ecranele televizoarelor, a precizat vineri, pentru AGERPRES, dr. Adriana Stănilă, preşedintele Societăţii Române de Lentile...
Dr. Ovidiu Muşat: Există contraindicaţii de folosire a chirurgiei refractive în cazul unor pacienţii Problemele de vedere pot fi eliminate cu ajutorul chirurgiei refractive însă nu toţi pacienţii pot beneficia de aceste intervenţii, existând contraindicaţii precum vârsta sub 20 de ani, valoarea nestabilizată a dioptriei în ultimii doi ani, boli precum diabetul, glaucomul, sindromul de ochi uscat, dar...