Cele mai citite
 


Numărul virozelor şi infecţiilor respiratorii, în limite aşteptate
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Bucureşti, 18 mai /Agerpres/ - Numărul infecţiilor respiratorii a fost mai mare cu 32,5% în perioada 4 - 10 mai, faţă de săptămâna precedentă, dar se încadrează în intervalul aşteptat, a informat, miercuri, Centrul pentru prevenirea şi controlul bolilor transmisibile.

Ponderea totală a infecţiilor respiratorii şi pneumonii internate a fost de 11,5%, în scădere faţă de săptămâna precedentă (13,2%).

În săptămâna 4 - 10 mai, potrivit Centrului pentru prevenirea şi controlul bolilor transmisibile, au fost înregistrate 35.914 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 11.102 pneumonii şi 22 de cazuri de gripă (15 neconfirmate de laborator, 7 cazuri confirmate).

A existat şi un deces prin pneumonie, în judeţul Galaţi, la grupa de vârstă 5-14 ani.

Dintre cele 22 de cazuri de gripă, 19 au necesitat internarea.

Cele mai multe cazuri clinice de gripă au fost înregistrate în Bucureşti (12). La Arad, Ilfov, Sibiu s-au înregistrat câte 2 cazuri, iar la Vrancea, Argeş, Mureş şi Prahova câte un caz.

Creşterea numărului de infecţii respiratorii din ultima săptămână este explicată de epidemiologi prin mai buna adresabilitate la medic, ca urmare a mesajelor din ultima perioadă. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut alarmant Peste 2.500 de persoane cu infecţii respiratorii acute s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie în ultima săptămână de raportare, cu peste 800 mai multe decât în săptămâna precedentă, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Fetiţă de şapte ani diagnosticată cu gripă sezonieră O fetiţă de şapte ani, din Galaţi, a fost diagnosticată cu gripă sezonieră, acesta fiind cel de-al nouălea caz de gripă din judeţ de la începutul sezonului rece, a declarat marţi presei, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
INSP: Peste 75.000 de cazuri cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, gripe şi pneumonii Peste 75.000 de cazuri cu infecţii respiratorii, pneumonii şi gripă au fost înregistrate în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie, 4.473 de persoane bolnave necesitând internarea, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Galaţi: Al zecelea caz de gripă de la începutul sezonului rece Galaţi, 9 mar/Agerpres/- O femeie de 42 ani din Galaţi a fost diagnosticată cu gripă sezonieră, acesta fiind cel de-al zecelea caz de gripă din judeţ de la începutul sezonului rece, a declarat miercuri presei purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.