Cele mai citite
 


Bisfenolul A ar afecta concentraţia şi calitatea spermei
duminică, 31 octombrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bisfenolul A, incriminat deja pentru creşterea riscului unei disfuncţii sexuale masculine şi perturbarea dezvoltării cerebrale a fetusului şi noului-născut, ar reduce drastic concentraţia şi calitatea spermei, se arată într-un studiu publicat joi şi preluat de cotidianul belgian Le Soir.
Bisfenolul A este un compus chimic ce contribuie la diluarea răşinii de poliester, care devine astfel lichidă şi se poate lamina uşor. De accea, este prezent în multe recipiente de alimente şi băuturi - printre care biberoanele - şi în răşinile folosite în stomatologie.

Studiul s-a desfăşurat timp de cinci ani pe 514 muncitori din uzine din China. Autorii lui au constatat că cei care aveau concentraţii mai mari de bisfenol A în urină prezentau un risc mai mare să aibă o spermă de proastă calitate.

'Faţă de bărbaţii la care nu s-au găsit urme de bisfenol în urină, cei care aveau cele mai mari concentraţii prezentau un risc de trei ori mai mare să aibă o spermă de concentraţie scăzută', arată dr De-Kun Li, epidemiolog la 'Kaiser Permanante' (consorţiu american privat de îngrijiri şi asigurări medicale), principalul autor al studiului care apare în revista 'Fertility and Sterility'.

Este primul studiu desfăşurat pe oameni pentru evaluarea legăturii între calitatea spermei şi bisfenolul A. Cercetările efectuate pe animale puseseră deja în evidenţă efectele nefaste ale acestei substanţe asupra sistemului de reproducere la şoareci şi şobolani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un studiu leagă Bisfenolul A de un posibil risc de pierdere a sarcinii Un nou studiu sugerează că niveluri mari de Bisfenol A, o substanţă chimică aflată în multe produse din plastic şi cutii de conservă, ar putea mări riscul de pierdere a sarcinii la femeile care sunt predispuse la această problemă sau care au probleme în a rămâne însărcinate, informează luni Associated...
Virusul Zika, depistat în sperma unui italian la şase luni de la infectare Virusul Zika a fost detectat în sperma unui italian la şase luni de la primele simptome ale infecţiei, dublul precedentului record, se arată într-un studiu realizat de institutul Spallanzani din Roma, menţionat vineri de AFP.
Supa la conservă duce la creşterea nivelului de bisfenol A în urină (studiu) Persoanele care au mâncat cinci zile la rând supă la conservă prezentau în urină un nivel al elementului chimic bisfenol A cu peste 1.200% mai mare decât la cei care consumaseră supă proaspăt gătită, arată un studiu american publciat marţi şi citat de AFP.
Obezitatea se transmite prin spermă (studiu) Un studiu realizat recent de cercetători danezi arată că o creştere în greutate poate afecta ADN-ul prezent în spermă, iar schimbările genetice se pot transmite copilului, scrie metronews.fr.
Sperma, indice al stării de sănătate (studiu) Bărbaţii a căror spermă prezintă deficienţe au adesea probleme de sănătate de natură foarte variată. Volumul, concentraţia, numărul de spermatozoizi, motilitatea (capacitate de deplasare) sau morfologia sunt tot atâţia indici ai calităţii spermei şi, prin urmare, ai capacităţii de fecundare - indică...
Bărbaţii care petrec multe ore în faţa televizorului au o calitate mai slabă a spermei (studiu) Bărbaţii care petrec peste 20 de ore pe săptămână în faţa televizorului ar avea o calitate a spermei inferioară celor care se abţin să se uite la micul ecran, relevă un studiu american publicat marţi şi citat de AFP.