Cele mai citite
 


Prevenirea fumatului activ şi pasiv în familie
luni, 18 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alexandria, 18 mai /Agerpres/ - Proiectul educativ "Alege un cămin sănătos" a fost lansat, miercuri, în judeţul Teleorman prin parteneriatul dintre Direcţia de Sănătate Publică, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Coordonatorul naţional al acestui proiect finanţat de Ministerul Sănătăţii Publice, medicul Elena Corbeanu, a declarat într-o conferinţă de presă că se urmăreşte crearea şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos în familie, fără consum de tutun, începând de la copii până la părinţi.

În Teleorman sunt cuprinşi în acest proiect, cu ajutorul învăţătorilor, între 500 şi 700 de copii cu vârste de 7-8 ani din clasa întâi. De asemenea, circa 700 de membri ai familiilor, părinţi sau bunici, vor fi informaţi despre efectele fumatului pasiv asupra sănătăţii lor şi, mai ales, a copiilor.

La 31 mai, cu prilejul "Zilei mondiale fără tutun", copiii talentaţi vor fi premiaţi, la Alexandria, în cadrul unui concurs de desene a cărui tematică este inspirată de prevenirea fumatului activ şi pasiv în mediul familial. AGERPRES/(Ştefan Stan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: DSP a demarat campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog şi mai multe cabinete ale medicilor de familie a demarat vineri Campania 'Învinge dependenţa de tutun! Recâştigă-ţi sănătatea!', care se va desfăşura până la sfârşitul...
Ziua mondială fără tutun, marcată prin mai multe manifestări în ţară (grupaj) În fiecare an, pe 31 mai, în toată lumea se sărbătoreşte Ziua mondială fără tutun.
Caraş-Severin: Ziua Mondială Fără Tutun, sărbătorită de Ziua Copilului Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin organizează, miercuri, o serie de manifestări de informare, educare, sensibilizare a populaţiei, privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos.
Sălaj: Proiect de prevenire a consumului de alcool în rândul adolescenţilor Un proiect ce are ca scop prevenirea consumului de alcool în rândul adolescenţilor din Sălaj va fi implementat în mai multe unităţi şcolare din judeţ. Proiectul a pornit de la un studiu realizat de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) potrivit căruia jumătate dintre tinerii i...
Timiş: Ziua Naţională fără Tutun, marcată printr-o campanie în rândul tinerilor Ziua Naţională fără Tutun va fi marcată la Timişoara prin iniţiative menite să atragă atenţia cu privire la impactul pe care îl are fumatul asupra sănătăţii oamenilor, ediţia din acest an având tema 'Ajută-mă să cresc!'.